eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla

Újabb sztárok jönnek a Szigetre

Mások mellett az Interpol, a Kasabian, Flume, a Billy Talent és Jamie Cullum is fellép az idei 25. Sziget fesztiválon augusztus 9. és 16. között - közölték a szervezők.

Koncertet ad a Szigeten napjaink egyik legsikeresebb brit együttese, a jelenleg hatodik albumán dolgozó Kasabian. A legfontosabb brit zenei díjakat már mind bezsebelő leicesteri zenekar legutóbb 2015-ben játszott a Hajógyári-szigeten.

Szintén jön a fesztiválra az elektronikus zenei élet egyik legnépszerűbb fiatal dj-producere, az ausztrál Flume, és visszatér az atmoszferikus, sötét tónusú gitárzenét játszó amerikai Interpol, amely már 2011-ben és 2016-ben is járt a Szigeten. Az Interpol turnéja során végigjátssza tizenöt évvel ezelőtt megjelent első lemezét, a Turn On the Bright Lights-ot.

Fellép az egyik legismertebb kanadai zenekar, a Billy Talent, amely 2010-ben mutatkozott be a Szigeten, három évvel később pedig a soproni VOLT Fesztiválon adott műsort. Koncertet ad a tehetséges brit dzsesszénekes, Jamie Cullum (ő a tavalyi VeszprémFest egyik sztárja volt), az elektropopban utazó brit dalszerző-előadó Charli XCX, először érkezik Magyarországra a bluesos-garázsrockos amerikai Kills, az elektro-indie-t képviselő brit Metronomy és a karcos rockos hangzású amerikai Pretty Reckless is.

A hiphopsztárok közül a detroiti Danny Brown, az indie-funk frontról a londoni Crystal Fighters (2012 és 2014 után ismét), a ska-punk mezőnyben az orosz Leningrad (ők tavaly is voltak), de itt lesz a pszichedelikus rockot képviselő ausztrál Jagwar Ma is.

A januári groningeni Eurosonic fesztiválon a fellépők kedvenc fesztiváljának választott Szigeten az elektronikus zenei felhozatalt erősíti idén (2014 után ismét) a brit Clean Bandit, jön a berlini Fritz Kalkbrenner (tavaly a Balaton Soundon játszott), a norvég dj-producer Cashmere Cat, a holland dj duó, Sunnery James & Ryan Marciano és a holland Maurice West is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×