eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Pappa Pia, Brazilok és Kincsem - 2017 magyar filmjei

Pappa Pia, Brazilok és Kincsem - 2017 magyar filmjei

A tervek szerint idén több mint 15 magyar film kerül a mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Ezek között vannak rendkívüli költségvetésű, látványos alkotások, mint a Kincsem vagy a Budapest Noir, de a szerzői filmek közt is bőven lesz miből válogatni: Mundruczó Kornél mellett Pálfi György, Szász János és Enyedi Ildikó is új filmmel jelentkezik.

Ha a klasszikus értelemben vett, széles közönségréteget megszólító filmekre gondolunk, akkor márciusban nézhetik meg a nézők a Kincsem filmet – mondta Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

Érkezik majd a Budapest Noir is a mozikba. Ez Kondor Vilmos sikerkönyvéből készült, és a harmincas évek Budapestje jelenik meg egy nagyon izgalmas krimiben – folytatta a vezérigazgató.

A nyár végére kerül a mozikba a Pappa Pia című zenés-táncos vígjáték.

Van az év elején is egy, a közönséget megszólító film, a Brazilok, ami egy olyan vidéki focicsapatról szól, akik mindent elkövetnek, amikor megtudják, hogy eljuthatnak Brazíliába, ha megnyerik a helyi bajnokságot.

„Örültünk volna, ha valamivel előbb a közönség elé kerülnek ezek a filmek, de az utómunka elhúzódott, pótforgatások voltak, a zeneszerző például még mindig dolgozik a Budapest Noiron. Várni kell ahhoz, hogy egy olyan színvonalú film megszülessen, ami nagy közönséget vonzó filmmé válik” - fogalmazott a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

Havas Ágnes közölte: a nagy nevű, tapasztalt és nemzetközi sikerekkel is büszkélkedő filmrendezők közül első ebben az évben Enyedi Ildikó, akinek a Testről és a lélekről című filmje a Berlini Filmfesztiválon mutatkozik be februárban, és már március elején a magyar mozikba is kerül a filmje.

Ezt követi Mundruczó Kornél filmje, a Felesleges Ember, amely eljuthat a cannes-i filmfesztiválra is – ahogy Mundruczó minden filmje eljutott. Ez egy nagyon érdekes, nagy költségvetésű, Magyarországon forgatott film. Úgy gondolom, hogy szép történet lehetne, ha Cannes-ban köszönthetnénk ezt a filmet - emelte ki.

Új filmet lehet látni Pálfi Györgytől is: az Úr hangjával egy nagyon érdekes apa-fia történetet mond el.

„Ez az egész közönségfilm-szerzői film szembeállítás szépen átalakul. Jó filmeknek kell születniük ahhoz, hogy a nézőket vonzza a jó film” - véli a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

Nagy költségvetésű, széles közönséget célzó filmek:

 Alkotó Film címe Megjelenés várható időpontja
 Herendi Gábor Kincsem március
 Antal Nimród Viszkis második félév
 Csupó Gábor Pappa Pia nyár vége
 Gárdos Éva Budapest Noir ősz

 Legnevesebb magyar rendezők új filmjei:

 Alkotó Film címe
 Mundruczó Kornél Felesleges ember
 Pálfi György Az Úr hangja
 Mészáros Márta Aurora Borealis
 Szász János Sóhajok hídja
 Enyedi Ildikó Testről és lélekről
 Sándor Pál Vándorszínészek
 Jeles András Rossz árnyék

 Elsőfilmesek filmjei:

 Alkotó Film címe
 Kenyeres Bálint Tegnap
 Lengyel Balázs Lajkó
 Kostyál Márk Kojot
 M.Kiss Csaba Brazilok
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×