eur:
394.46
usd:
370.01
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Széll Tamás: öt óra 35 percnyi konyhatitok

Széll Tamás: öt óra 35 percnyi konyhatitok

Az európai döntő megnyerése után javában készül Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or szakácsverseny lyoni világdöntőjére. A tervezett két étel még titok, az viszont nem, hogy a dobogóra vágyik a magyar séf - mondta el az InfoRádiónak adott interjúban.

Hogyan készülnek a világdöntőre?

A magyar nagyon rutinos csapat, már mindannyian jártunk Lyonban, és a májusi, budapesti döntő sikere után mindenki teljesen eltökélt és kellő tapasztalattal bír. Minden lehetőségünk megvan arra, hogy szépen szerepeljünk. Az ételekről túl sokat nem árulhatok el, és nem is nagyon szeretnék, legyen ez meglepetés. Már nagyon közel van a verseny, csak hat hét van hátra, de ezeket az ételeket nem igazán szoktuk befejezni, hanem csak abbahagyni. Természetesen próbálunk a legtökéletesebb harmóniára törekedni, de nincs az az ötlet, ami ne jutna egy szakácsnak az eszébe, akár az utolsó pillanatban is.

Mekkora a bizonyítási vágy a magyar csapatban, különösen az európai döntő megnyerése után?

Egy évvel ezelőtt az álmaimban sem gondoltam, hogy meg tudjuk nyerni Budapesten az európai döntőt. Nem igazán érzek magamon és a csapaton nyomást. Sokkal szerencsésebb, ha úgy állunk oda versenyezni Lyonban, hogy túl sok vesztenivalónk nincsen, csak hozzuk a lehető legjobb formánk, és meglátjuk, mi fog történni.

Milyen munkamegosztásban dolgozik majd a magyar csapat?

Öt óra 35 perc alatt kell a két ételt a lehető legtökéletesebb pompájában elkészíteni. A legnagyobb kihívás, hogy ezt az öt óra 35 percet ugyanúgy sikerüljön prezentálni, mint a próbák során, és ne történjen semmi hiba. Mert akkor emelt fővel jöhetünk haza.

Ilyenkor másodpercre le van bontva, hogy ki mivel foglalkozik?

Ezt pontosan így kell elképzelni. Ezért is kell gyakorolni, hogy ezt az időt a lehető legnagyobb tartalommal tudjuk megtölteni.

Milyen vágyakkal vágnak neki a versenynek?

Nagyon szép álomnak gondolnám, ha sikerülne a dobogóra kerülni, mert ne feledjük el, hogy 24 ország résztvevői indulnak, az európai mezőnyhöz ugyanis 13 újabb ország csatlakozik, hiszen ez a világdöntő.

Mely nemzetek szakácsai lehetnek a legnagyobb konkurensek?

A franciák és a skandinávok, ők nagyon erősek ebben a műfajban, de komoly ellenfélnek tartom Amerikát és Japánt is.

Mit jelentene egy dobogós helyezés a magyar csapatnak és mit a magyar gasztronómiának?

A csapatnak az elképesztő felkészülés, munka és energia megtérülése lenne. Picit szomorúak is lennénk, ha nem sikerülne dobogóra állnunk, mert tényleg nagyon sok munkát fektettünk bele. Magyarország szempontjából pedig üzletet jelentene és adóbevételt, egy itteni siker nagyon jó reklám és üzenet lenne, hogy érdemes minket megnézni, a magyar borokat megkóstolni, a vendéglátóhelyeket meglátogatni. Nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk magunkat a világnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×