eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Akik lenyűgözték a szőrösszívű filmkritikusokat

Damien Chazelle Kaliforniai álom című musicalje, valamint Casey Affleck és Natalie Portman alakítása nyűgözte le idén leginkább az amerikai filmkritikusokat, akik helyi idő szerint vasárnap este adták át elismeréseiket Los Angelesben a Critics' Choice Awards-ceremónián.

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült Kaliforniai álom című romantikus történet tizenegy kategóriában indult és végül nyolc díjat zsebelt be, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést.

Az amerikai filmkritikusok Casey Afflecknek ítélték a legjobb férfi főszereplő díját a Manchester by the Sea című családi drámában nyújtott alakításáért. Kenneth Lonergan drámájában egy nagybácsi arra kényszerül, hogy gondját viselje árván maradt unokaöccsének.

A színésznők mezőnyéből Natalie Portman került ki győztesen John F. Kennedy özvegyének megformálásáért a Jackie című drámában. Pablo Larraín valós és kitalált elemeket ötvöző filmje egy héttel Kennedy 1963-as meggyilkolása után játszódik.

Viola Davis a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést nyerte el August Wilson Fences című darabjának filmes feldolgozásában nyújtott alakításáért. A mozit Denzel Washington rendezte.

Mahershala Ali a Moonlight című drámában nyújtott játékával győzte meg a zsűrit arról, hogy idén ő érdemli a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Barry Jenkins rendezése egy fekete fiatalember életét ábrázolja, aki Miami egyik zord kerületében él.

Az amerikai filmkritikusok a televíziós sorozatokat és szereplőiket is díjazták. Az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy lett a győztes a legjobb televízióra készített film vagy rövid sorozat kategóriában.

A Critics' Choice Awardsot az amerikai és kanadai filmkritikusokat tömörítő Broadcast Film Critics Association (BFCA) több mint 300 tagja ítéli oda.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×