eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Határon túli hétvége az Advent Budapesten

A csíksomlyói Árvácska Együttes szegény sorsú gyerekeinek zenés pásztorjátékával kezdődik az Advent Budapesten téli fesztivál határon túli hétvégéje a Városháza parkban pénteken - közölték a szervezők.

A rendezvényt szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. közleménye szerint a csíksomlyói Csibész Alapítvány gyermekegyüttese második alkalommal vendégeskedik a fesztiválon, tagjai olyan szegény sorsú, árva vagy félárva gyerekek, akik gyermekotthonokban vagy lakásotthookban élnek.

Szombaton határon túli gimnazisták adventi műsorai kapják a főszerepet a Városháza park fűtött Üvegházában: a nagykaposi gimnázium diákjai A szeretet útjai című összeállítást mutatják be, a szabadkai Svetozar Markovic Gimnázium tanulói pedig Csillagvárás című zenés műsorukban a várakozásról és a szeretetről mesélnek, saját gyűjtésű és összeállítású anyagok alapján - olvasható a közleményben.

Az Aradról érkező Csiky Gergely Főgimnázium növendékei megyéjük egyetlen magyar tannyelvű középfokú tanintézményeként képviselik a Partiumot a Miért nem fogadták be Betlehembe a Szent családot? című köszöntőjükkel. A szlovéniai Lendva városának, a muravidéki magyarság kulturális központjának kétnyelvű középiskolája első alkalommal csatlakozik a fellépőkhöz, és térségük multikulturális környezetének sokrétű irodalmi és zenei hagyományából adnak ízelítőt.

December 11-én, vasárnap kora este a határon túli diákok kórusa közreműködik az óriási adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtásánál is, amelyet ezúttal Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Páll László református lelkipásztor vezet le - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×