Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Határon túli hétvége az Advent Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csíksomlyói Árvácska Együttes szegény sorsú gyerekeinek zenés pásztorjátékával kezdődik az Advent Budapesten téli fesztivál határon túli hétvégéje a Városháza parkban pénteken - közölték a szervezők.

A rendezvényt szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. közleménye szerint a csíksomlyói Csibész Alapítvány gyermekegyüttese második alkalommal vendégeskedik a fesztiválon, tagjai olyan szegény sorsú, árva vagy félárva gyerekek, akik gyermekotthonokban vagy lakásotthookban élnek.

Szombaton határon túli gimnazisták adventi műsorai kapják a főszerepet a Városháza park fűtött Üvegházában: a nagykaposi gimnázium diákjai A szeretet útjai című összeállítást mutatják be, a szabadkai Svetozar Markovic Gimnázium tanulói pedig Csillagvárás című zenés műsorukban a várakozásról és a szeretetről mesélnek, saját gyűjtésű és összeállítású anyagok alapján - olvasható a közleményben.

Az Aradról érkező Csiky Gergely Főgimnázium növendékei megyéjük egyetlen magyar tannyelvű középfokú tanintézményeként képviselik a Partiumot a Miért nem fogadták be Betlehembe a Szent családot? című köszöntőjükkel. A szlovéniai Lendva városának, a muravidéki magyarság kulturális központjának kétnyelvű középiskolája első alkalommal csatlakozik a fellépőkhöz, és térségük multikulturális környezetének sokrétű irodalmi és zenei hagyományából adnak ízelítőt.

December 11-én, vasárnap kora este a határon túli diákok kórusa közreműködik az óriási adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtásánál is, amelyet ezúttal Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Páll László református lelkipásztor vezet le - áll a közleményben.