eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Tudja, ki uralta idén a Spotifyt?

Drake számai uralták a Spotifyt 2016-ban: a rappert 4,7 milliárd alkalommal hallgatták a svéd online zenei streaming-szolgáltatáson.

A kanadai sztár ezzel minden idők legtöbbet hallgatott előadójává vált 8,7 milliárd streammel a Spotifyon.

Drake legnépszerűbb albuma a Views volt: 2,45 milliárd alkalommal hallgatták meg, és a kanadai sztáré lett a legtöbbet hallgatott dal, a One Dance 970 millió meghallgatással - közölték szerdán a Spotify illetékesei. Mint a hírügynökségek megjegyezik, egy embernek több mint 5200 évre lenne szüksége ahhoz, hogy ennyiszer meghallgassa a dalt.

A One Dance népszerűsége azt eredményezte, hogy minden idők legtöbbet hallgatott dalává vált a Spotify-on, mintegy 4,8 millió dollár bevételt hozva Drake-nek és dalszerzőinek.

A szerzemény más streaming-szolgáltatásokon - az Apple-nél, a Deezeren vagy a Google Playen - is listavezető volt, és Nagy-Britanniában 15 héten át vezette a hivatalos kislemez-toplistát, ami a leghosszabb időszak volt egy dal esetében Bryan Adams 1991-ben megjelent Everything I Do című száma óta.

A Spotify 2016-os népszerűségi listájának további helyezettjei: Justin Bieber, Rihanna, a Twenty One Pilots és Kanye West. A legtöbbet hallgatott albumok is előbbiekhez fűződnek: Purpose (Justin Bieber), Anti (Rihanna), Blurryface (Twenty One Pilots).

A toplista legtöbbet hallgatott új arca, a One Direction brit-ír bandából kivált Zayn Malik volt.

A januárban elhunyt Dawid Bovie lett a legtöbbet hallgatott alternatív zenész, a Beatles, amely egy éve bocsátotta rendelkezésre albumait a Spotifyon, a legnagyobb klasszikus rockszereplővé vált.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×