eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kitüntetik a jegesvödrös kihívás elindítóját

Kitüntetik januárban a Boston College egykori kosárcsapat-kapitányát, aki az internetes jegesvödrös kihívásával világszerte sok millió dollárt gyűjtött egy súlyos neurodegeneratív betegség kutatására.

Pete Frates 27 éves volt 2012-ben, amikor amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) diagnosztizálták nála. Frates azóta annak szentelte az életét, hogy támogassa a betegség gyógymódjának kutatását.

2014-ben 220 millió dollárt sikerült összegyűjtenie a híres kihívással, melynek résztvevői videóra vették és feltöltötték az internetre, ahogy egy vödör jégdarabokkal teli vizet borítottak magukra és felszólították barátaikat is, hogy tegyék ugyanezt vagy adakozzanak a betegség kutatására.

Az amerikai Országos Kollégiumi Atlétikai Szövetség (NCAA) csütörtökön jelentette be, hogy 2017 januárjában Frates kapja a szervezet Inspiráció-díját.

Az ALS következtében a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei elpusztulnak, az izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegségre, amelyben Stephen Hawking elméleti fizikus is szenved, még nincs gyógymód.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×