eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Különleges gyöngyszem a jazz kedvelőinek péntek estére

Péntek este a Budapest Jazz Clubban lép fel a Németh Kyra Smallchestra. A veszprémi énekesnő még kevéssé ismert, de Pallai Péter, a Budapest Jazz Club Harmónia Jazzműhelyének szervezője szerint lenyűgözően tehetséges.

„Balatonfüreden töltöttünk egy éjszakát a feleségemmel, amikor a tóparti sétányon hallottam, hogy egy fantasztikus felvételt játszanak. Általában fel szoktam ismerni az ismertebb jazzénekesek hangját, de akkor fogalmam sem volt, hogy kit hallok. Bementem megkérdezni, hogy kinek a lemezét forgatják, de nagy meglepetésemre nem lemez, hanem élő előadás volt” - mesélte Pallai Péter.

„Németh Kyra, egy veszprémi lány énekelt, kísérő zenésze pedig Pingiczer Szilárd volt. Életemben nem hallottam róluk, de teljesen lenyűgözött a ritmikája, a leleménye, az improvizációs képessége, és a gyönyörű hangja. Így odamentem Kyrához, és felajánlottam, hogy adjon egy koncertet a Budapest Jazz Clubban” - folytatta a jazzműhely szervezője.

Pallai Péter szerint nagyon sikeres volt a kezdeményezés.

„Néha a közönség húzódozik az ismeretlenektől, de a tavaly őszi koncertjére nagyon szép számban jöttek el emberek, és mindenkinek nagyon tetszett. Ezután meghívták a Müpába, fellépett az Opus Jazz Clubban, de még mindig nem eléggé ismert. Szerintem az egyik legjobb jazzénekesnő, aki az országban van” - vélekedik a jazzműhely szervezője.

Pénteken a Budapest Jazz Clubban Kyrát Szilárd fogja kísérni zongorán, és veszprémi bőgős és dobos lesz mögötte.

Pallai Péter elmondta, Kyra semmilyen lemezt nem készített még.

„Nincs az az előtörténet, amit ilyenkor fel szoktak vázolni: nem lehet felsorolni azokat a zenészeket, akikkel fellépett korábban, vagy lemezt készített. De rendszeresen hallható kedden és péntekenként Balatonfüreden a Karolina cukrászdában, ott énekel” - tette hozzá a Budapest Jazz Club Harmónia Jazzműhely szervezője.

A pénteken 20 órakor kezdődő koncertről bővebb információ itt olvasható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×