eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bombasiker az új Marvel-film

Bemutatása hétvégéjén kasszasikert, 85 millió dollár bevételt hozott a Marvel stúdió legújabb szuperhős-filmje, a Doctor Strange.

A Benedict Cumberbatch főszereplésével készül akciófilm a nemzetközi piacon a múlt héten debütált, ám az észak-amerikai mozikban csak csütörtöktől mutatták be. A film központi alakja Stephen Strange egykori sztársebész, aki egy szörnyű baleset után gyógyulást keresve Nepálba utazik, ahol egy kolostorban megismerkedik az okkult tanokkal. Az öreg bölcs, az ősmágus szerepét a képregénnyel ellentétben nő, Tilda Swinton alakítja.

A Doctor Strange először 1963-ban bukkant fel a Marvel Strange Tales című képregényében, amelyet számos további kiadvány követett. 1978-ban Peter Hooten játszotta a karaktert egy mozifilmben, amelyet egy sorozat első részének szántak, azonban a folytatások sosem készültek el.

A 165 millió dollár költségvetésű Doctor Strange bemutató-hétvégi jegybevétele megelőzte a Disney-Marvel stúdió olyan nagysikerű filmjeinek, mint a Thor (65,7 millió dollár), az Amerikai Kapitány: Az első bosszúálló (65 millió dollár), a Hangya (57,2 millió dollár) nyitását. Ez azért is figyelemre méltó, mert Amerika Kapitány és Thor jóval ismertebb figurák a képregényhősők világában.

A kasszasikerlista második helyét ezen a hétvégén a Dreamswork új animációs filmje, a Trollok szerezte meg, impozáns 45,6 millió dollár jegybevétellel. A nagy szemű, borzas hajú, kicsiny figuráknak olyan népszerű kedvencek kölcsönözték hangjukat, mint Justin Timberlake, Gwen Stefani vagy Anna Kendrick.

A harmadik helyen a Lionsgate második világháborús drámája, a Mel Gibson főszereplésével forgatott A fegyvertelen katona című film végzett 15,7 millió dollárral. A Desmond Doss szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy ő maga nem viselt fegyvert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×