eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mégis ad néhány koncertet Phil Collins

Phil Collins hétszeres Grammy-díjas zenész, énekes és dalszerző jövő júniusban kezdi meg Londont, Párizst és Kölnt érintő visszatérő turnéját.

Az In The Air Tonight és az Against All Odds című slágerek előadója június 4-én, 5-én, 7-én, 8-án és 9-én lép színpadra a londoni Royal Albert Hallban, majd június 11-én és 12-én Kölnben, a rákövetkező héten Párizsban lép színpadra - írta a BBC News.

Collins 2011-ben jelentette be visszavonulását, miután a kezében lévő idegek sérülése miatt már alig bírta tartani a dobverőket, tavaly azonban bejelentette, hogy európai turnéra készül. A zenésznek ugyan valamelyest javult a kézügyessége, de elmondása szerint nem valószínű, hogy a dobok mögé ül a turné során. "Azt hiszem, csak énekelni fogok. Nem hiszem, hogy valaha is újra képes leszek úgy játszani, mint régen" - mondta a 65 éves előadó. Collins 15 éves fia azonban a jelek szerint méltó utódja apjának. "Nicholas még csak tanulja a dobolást, de már most fantasztikusan játszik" - büszkélkedett a zenész. Collins tavaly már tett néhány lépést a visszatérés irányába, amikor jótékonysági koncertet adott a Little Dreams Foundation nevű alapítványa számára - ezen a fia is fellépett -, valamint két slágerét is elénekelte a 2016-os US Openen New Yorkban. "Azt hittem, hogy csendben vissza tudok vonulni. De a rajongóktól, a családomtól és a zenésztársaimtól kapott támogatásnak hála újra lángra lobbant bennem a zene és a színpad iránti szenvedély". Collins a progresszív rock egyik legfontosabb zenekara, a Genesis dobosaként vált ismertté a hetvenes évek elején, majd miután Peter Gabriel énekes kilépett, 1975-től ő lett a csapat hangja is. 1981-ben jelent meg első szólóalbuma Face Value címmel. A Not Dead Yet Live elnevezésű turnéra péntektől lehet jegyet váltani. A zenész Not Dead Yet: The Autobiography című önéletrajzi könyvét csütörtöktől árusítják az Amazon internetes áruházban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×