eur:
395.4
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A lány a vonaton nagyon belehúzott

A lány a vonaton érdekelte a legtöbb amerikai mozinézőt a hétvégén.

A lány a vonaton című thrillerre volt kíváncsi a hétvégén a legtöbb észak-amerikai mozinéző: a Paula Hawkins bestselleréből készült produkcióra 24,7 millió dollárért (6,7 milliárd forintért) váltottak jegyet.

Az Emily Blunt főszereplésével forgatott film pénteken debütált az amerikai mozikban, akárcsak Nate Parker The Birth of a Nation című történelmi drámája, amely viszont mindössze 7,1 millió dolláros (kétmilliárd forint) bevétellel zárta a hétvégét.

Parker filmje, amely a Nat Turner vezette rabszolgalázadást idézi fel, a Sundance Filmfesztivál szenzációja volt, de forgalmazására, úgy tűnik, hatással van a rendező múltjából ismét felmerült ügy, egy diákkori nemi erőszak vádja, amely alól annak idején felmentették, ám az áldozat a közelmúltban öngyilkosságot követett el. A történtek a film és alkotója Oscar-esélyeit is csökkenthetik.

A hétvégi kasszasikerlistán a második helyre került Tim Burton új meséje, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 15 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással. A Mélytengeri pokol című katasztrófafilm 11,7 millió dollárral (3,2 milliárd forinttal) növelte eddigi bevételeit, így két hét alatt 38,5 millió dollárt (10,5 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál, ami meglehetősen gyenge eredmény tekintettel arra, hogy a produkció költségvetése 120 millió dollár volt.

A lista negyedik helyét 9,1 millió dollárral (2,5 milliárd forinttal) A hét mesterlövész remake-je foglalta el, a western észak-amerikai premierje óta 76 millió dolláros (20,7 milliárd forint) bevételt ért el. A Gólyák című animációs film 8,4 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) zárkózott fel az ötödik helyre.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×