eur:
393.67
usd:
369.29
bux:
65816.93
2024. április 23. kedd Béla

Tom Hanks szerint ez a legnagyobb veszély az emberiségre

A tudatlanság jelenti a legnagyobb veszélyt az emberiségre - mondta Tom Hanks a Dan Brown bestsellere nyomán készült Inferno című film firenzei bemutatóján.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai filmsztár szerint az emberiség ismét válaszút elé érkezett, és lehet, hogy egyes országok leegyszerűsített választ adnak nagyon bonyolult problémákra.

"Úgy tűnhet, hogy káosz uralja a világot, de ha megnézzük a történelmet vagy elolvassuk Dan Brown regényeit, láthatjuk, hogy a világ gyakran érkezett hasonló válaszúthoz, amikor meg kellett tanulnunk az egymás mellett élést" - mondta a színész, aki az amerikai-japán-török-magyar koprodukcióban harmadszor alakítja Robert Langdon szimbólumkutatót.

A misztikus thrillert, amelynek egyes jeleneteit Budapesten forgatták, október 13-tól játsszák a magyar mozik.

A rajongók által várva várt Infernót az alkotók csütörtökön mutatták be a sajtónak a firenzei Palazzo Vecchio fenséges Cinquecento-termében, ahol Hanks által megformált Langdon professzor újabb kalandjainak több jelenetét forgatták.

A szombati firenzei világpremiert megelőző csütörtök esti bemutatón jelen volt Ron Howard rendező, a szereplők közül Omar Sy, Felicity Jones és Irrfan Khan, David Koepp forgatókönyvíró, valamint a regényszéria írója, Dan Brown is.

Mivel Hanks a Demokrata Párt fontos támogatójának számít, a tudatlanság veszélyére vonatkozó megjegyzését az AFP úgy értékelte, mint oldalvágást a republikánus elnökjelöltnek, Donald Trumpnak.

"Dan Brown földi pokolról beszél a könyveiben. Dante egy jól körülhatárolt helyet jelöl meg pokolként. A filmbeli terrorista tudós azonban azt mondja, hogy mi magunk teremtettünk poklot saját magunknak, a környezeti problémákkal, emberek rabszolgasorban tartásával... Mi teremtettünk poklot az emberiség egy másik része számára" - jelentette ki a filmsztár a toszkán fővárosban.

Másként látja a poklot Dan Brown. "Hogy számomra mit jelent a pokol? Egy olyan könyvet írni, amelyről nem tudom, hogyan végződik. Ilyesmi már megesett velem" - mondta tréfásan.

Dario Nardella firenzei polgármester azt mondta a filmről, hogy az "himnusz Firenzéhez". A filmben nem olyannak látjuk a várost, amilyen a képeslapokon, hanem olyannak, amilyen a valóságban - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×