eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ákos: dupla DVD-n a tavalyi Aréna-koncertek

Veletek vagyunk címmel Ákos DVD-n örökítette meg tavaly decemberi dupla teltházas Aréna-koncertjét. A népszerű előadó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jövőre nem fog koncertezni.

"A kiadvány címét a közönség adta, ezzel fogadtak minket, amikor a zenekarommal tavaly decemberben kiálltunk az aréna színpadára. Egyértelműen kiálltak mellettünk abban az időszakban, amikor koholt vádakkal, torzításokkal, ferdítésekkel, hazugságokkal kellett szembesülnöm egy interjú miatt" - mondta Kovács Ákos.

A dupla DVD első lemezén a koncert 28 dala szerepel, a másodikon a 2015-ben megjelent Még egyszer című lemezéhez kapcsolódó hat klip és négy werkfilm a stúdiómunkáról, a koncertfelkészülésről, a klipforgatásokról. A DVD-t csütörtökön este levetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

"Talán ez az eddigi leglátványosabb koncertfilmem, számomra a nemzetközi szint a cél. A rendező Juhász Viktor, aki hosszú évek óta dolgozik velem, a két estét összesen harminc kamera rögzítette" - mondta Ákos. A koncert idén nyáron a közönség szavazása alapján a legjobb koncert kategóriában megkapta a Petőfi Zeneit Díjat.

A DVD-n a klipek között szerepel egy olyan is, amely csütörtökön debütált: az Átölel című dal videója a koncertről kivágott részlet, amelyen Bánfalvi Sándor dobos gitározott, Lepés Gábor billentyűs pedig basszusgitározott.

Hauber Zsolt, Ákos zenekarának negyedik tagja és dalszerzője a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy az Átölel zenéjét három és fél évvel ezelőtt, kisfia születésekor írta.

Ákos előadásait a 2016-os turnészezonban csaknem 120 ezren látták. Az énekes és csapata kétszer lépett fel a Felvidéken és Erdélyben, játszott Londonban és koncertezett a VOLT Fesztiválon is. A Még egyszer turnéjának következő állomása október 8-án a győri Audi-csarnok, majd Ákos december 17-én, szintén az Arénában, a tavalyihoz képest egy teljesen más műsort és látványvilágot felvonultató koncerttel lezárja négyéves sikeres szintirock időszakát, jövőre nem lép színpadra.

"2012-től 2016-ig több mint félmillió ember látott élőben zenélni, most illendőnek érzem pihenni. Lesz időm eldönteni, mi lesz a következő, amibe belevágok" - mondta Ákos.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×