eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Felsütött a nap az égre a a Hungarian FolkEmbassyval

Dupla népzenei karaoke DVD-t készített Felsütött a nap az égre címmel a Hungarian FolkEmbassy zenekar, a kiadványt a szeptember elsején mutatják be a fővárosi Kobuci kertben - közölték a szervezők.

A közlemény szerint a két DVD lemezen összesen 33 énekes és zenész tolmácsolásában a Kárpát-medence kilenc választott tájegységének 150 népdala hangzik el több mint hét órában. A lemezeken közreműködik mások mellett Sebestyén Márta, Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Hetényi Milán, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella, Agócs Gergely, Lévai Andrea és Kökény Richárd, valamint a Berka és a Tallabille együttes is.

A multimédiás kiadvány Rosonczy-Kovács Mihály először 2012-ben megjelent, hamarosan pedig negyedik kiadását megérő, azonos című népdaloskönyve alapján készült karaoke kezelőfelülettel. A nyelvválasztó gomb megnyomásával elnémítható az énekes, így zenekari kíséretre lehet énekelni, miközben a képernyőn folyamatosan olvasható a szöveg.

Az autentikus magyar népzene nemzetközi képviseletét célul kitűző Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetséget fiatal népzenészek - Rosonczy-Kovács Mihály, Soós András, Orsós Tamás, Hegedűs Luca és Hanusz Zoltán - alkotják, a mostani kiadványuk másfél éves előkészület után született meg a Gryllus kiadó, a Hagyományok Háza és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában.

A Felsütött a nap az égre című duplalemezt szeptember elsején mutatják be az óbudai Kobuci kertben, az eseményen a Hungarian FolkEmbassy mellett többen fellépnek a kiadvány közreműködői közül. Az alkalmon az album öt fejezetből 30 dalt adnak elő a közönséggel közösen, moldvai és egy mezőségi, buzai rendet szőve az éneklés közé. A lemezbemutatót követően táncházzal folytatódik az este - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×