eur:
394.47
usd:
369.68
bux:
65166.39
2024. április 19. péntek Emma

Bemutatóval várja vissza Kulka Jánost a Katona József Színház

A nemrégiben zárult évadban a Katona József Színház játszóhelyei 100 százalék feletti kihasználtsággal működtek. A teátrum hétfői évadzáró társulati ülését követően Máté Gábor igazgató az InfoRádiónak beszélt az őszi tervekről, illetve arról, hogy 22 év után elhagyja a társulatot Haumann Pétert és visszavárják Kulka Jánost.

Az idei színházi évadot mintegy 119 ezres látogatottsággal zárja a Katona József Színház. Ez ötezerrel több az előző évad eredményéhez képest, egyben pedig a színház történetének eddigi legmagasabb látogatószáma.

Jó eladásokat kell csinálni. Azt hogyan kell, pontosan nem tudjuk. Dolgozni kell.”

A teátrum igazgatója a ReggelInfonak elmondta, hogy a hétfői évadzáró társulati ülésen a színművész kollégák szavazatai alapján a legjobb, harminc mondatnál kevesebb szöveggel járó alakításért megítélt PUKK-díjat Szacsvay László a Sirályban nyújtott alakításáért, a Máthé Erzsi-díjat pedig Mészáros Blanka kapta. Utóbbi elismerést az egész évadban kiemelkedő munkáért ítélik oda.

A Katona az ősszel kezdődő szezon első hónapjaiban öt bemutatót tart: szeptemberben az első az Orlai Produkciós Irodával és a Jurányi Inkubátorházzal közös az Egy őrült naplója Gogoltól, Keresztes Tamás szereplésével, Bodó Viktor rendezésében. Ezt követően Ferdinand von Schirach Terror című darabját Dömötör András, Hegymegi Máté pedig Günter Grasstól A bádogdobot állítja színpadra.

A nagyszínpadon az első bemutató Molière Nők iskolája lesz, amit Ascher Tamás rendez, utána szintén egy jelentős klasszikus Ibsen Nóra című darabját a fiatal, tavaly hozzánk szerződött Székely Kriszta rendezi.”

Máté Gábor visszavárja a Petőfi Sándor utcai színpadra a jelenleg még lábadozó Kulka Jánost.

Várjuk, hogy felépüljön és hátha munkába tud állni, és akkor egy olyan darabot tudunk bemutatni az évad végén, amibe ő is szerepelni tud.”

Haumann Péter viszont 22 év után elhagyja a Katona József Színházat – jegyezte meg a teátrum vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×