eur:
394.63
usd:
371.07
bux:
66558.45
2024. április 16. kedd Csongor

A hétköznapi hősökről szól az idei Múzeumok éjszakája

A hétköznapi hősök, felfedezők és az újítók lesznek idén a Múzeumok éjszakája főszereplői, akikkel június 25-én a fővárosban csaknem 80 programon ismerkedhetnek meg a látogatók.

Több mint két tucat múzeum csaknem 80 programot kínál az előre meghirdetett Hősök, felfedezők, újítók témában az idei Múzeumok éjszakáján a fővárosban. A rendezvényen második alkalommal ajánl központi témát a bemutatóhelyeknek, ezzel is színesebbé téve a kulturális kínálatot - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

A Petőfi Irodalmi Múzeum ezen tematikához kapcsolódva "Hősképzőt" üzemeltet majd, a Mesemúzeumban pedig számos kaland mellett sárkányokkal lehet viaskodni. A Magyar Nemzeti Múzeum Hősök terévé alakul, ahol szuperhősök, mesehősök, rajzfilmhősök tetteiről mesélnek majd, de lesz kerti hőstalálkozó és az is kiderül, hogy milyenek a mozihősök a hétköznapokban. A Magyar Természettudományi Múzeum programjait azon hősök köré szövi, akik nélkül a világrengető sikerek nem születhettek volna meg, a Fővárosi Levéltárban pedig a az intézmény működésének mindennapjait ismertetik meg az érdeklődők, valamint látogathatók lesznek a hétköznapokban elzárt részek is.

Az Elektrotechnikai Múzeum feltalálókkal és találmányokkal ismerteti meg a látogatókat az elektromosságot helyezve a fókuszba, a rendhagyó fizikaórán pedig egyebek mellett a magyar vasútvillamosításról mesélnek majd.

Az ELTE Egyetemi Könyvtára, az Astoria Hotel, a Csodák Palotája és az Iparművészeti Múzeum is színes programokat kínál, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban Korea felfedezésére csábítják az érdeklődőket, a Nagytétényi Kastélymúzeumban pedig nyomozós játékkal várják a látogatókat.

Az érdeklődők ezen az éjszakán a múzeumok és kiállítóhelyek mellett számos más kulturális, művészeti és közművelődési intézmény, könyvtár, levéltár, kulturális örökségi helyszín, műemlék vagy civil szervezet programkínálatából is választhatnak majd országszerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×