eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyermeknapra jön a nyári Mikulás

A Mikulásgyár idén a melegebb időszakokban is működteti adománygyűjtő üzemét. A gyereknaphoz kapcsolódva most hétvégén a Millenáris-parkban nyitnak ki, ide várják az adományokat.

A karitatív akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket várnak, de tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó minőségű játékokat is átvesznek az önkéntesek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A Mikulásgyár ezúttal az egészséges táplálkozás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Zsolnai Endre, a karitatív akció szervezője szerint minden gyermek számára arra lenne szükség, hogy olyan élelmiszerekhez jusson, amelyek vitaminokban és tápanyagokban gazdagok. Különösen fontos lenne ez a szegényebb családokban élő gyermekeknek, amelyekben az egészséges étkezés megoldása problémát jelent, így az asztalra leginkább csak kenyér, tészta és krumpli kerül. Az adományozóktól most azt kéri a Mikulásgyár, hozzanak dobozos gyümölcsleveket is.

A két nap alatt összegyűlt adományokat a Magyar Posta és Posta Logisztika segítségével juttatják el a Vöröskereszthez és onnan a rászorulókhoz.

Zsolnai Endre elmondta: a londoni Szív- és Tüdőgyógyász Társaság korábbi felismerése szerint azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egyszer ittak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás roham előfordulása, szemben azokkal, akik egy hónapban csak egyszer, vagy ennél is kevesebbszer fogyasztották. Az alma fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású a cukorbetegség esetén, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.

A Mikulásgyár mellett a helyszínen számos gyerekprogram lesz, az adományt hozók a legtöbbet ingyenesen látogathatják. Az akció május 28-án és 29-én lesz 10 és 18 óra között.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×