eur:
393.2
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ákos: Indul a turné, jön az új sláger

Ákos közelmúltban megjelent "Ugyanúgy" című videóklipje vezeti fel a dalhoz tartozó középlemezt, amely a jövő héten jelenik meg. Az énekes-dalszerző ezt követően kezdi meg május elsején Londonban idei "Még egyszer" című turnéját, amely decemberben a Sportarénában zárul.

„A "Még egyszer" című albumunk már dupla platinastátuszt ért el, ami a jelenlegi egyre szűkülő magyar lemezpiacon kisebbfajta fegyverténynek számít. Úgy éreztük, hogy más, addigra már bizonyított dalok mellett az „Ugyanúgy” lehet a lemez egyik erős slágervárományos dala. A koncerten a dalt a fináléba tettük, a legutolsó szám volt, amit játszottunk és olyan fogadtatásban részesült, ami visszaigazolta a várakozásainkat. Készült egy videóklip is a szerzeményhez, amelyben a Dorogi-testvérek domborítanak, akik nagyon profin működtek a kamera előtt, nagyon jó élmény volt velük dolgozni. Illetve a Kossuth-díjas Piros Ildikó színművésznő is szerepet kapott a klipben, az első hívószóra jött és a mi kis csepűrágó műfajunkat a puszta jelenlétével fölemelte, vele is óriási élmény volt forgatni” - mondta Kovács Ákos énekes-dalszerző.

Hozzátette: annak idején a "Még egyszer" album fotózása után álmodták meg Lengyel Boldizsár grafikussal a tükrözéses világot, és a borító képanyagának ötletét viszi tovább a klip is.

„Kíváncsi voltam arra, hogy mozgóképben is jól mutat-e, és talán sikerült értékes, izgalmas új világot teremteni. A klip egyszerű, történet nélküli helyzetet jelenít meg, a képvilág a fekete-fehér egyszerűségével és a tükrözési technika helyenkénti bonyolultságával operál” - fogalmazott Ákos.

Mint mondta, április 26-án jelenik meg az "Ugyanúgy" című középlemez papírtokos kiadványként és digitális letöltésként is, amelyen 8 felvétel hallható. Az Ugyanúgy című dalból 6 különböző verzió készült, Hauber Zsolt, a dal eredeti zeneszerzője is készített egy remixet, valamint egy koncertverzió és az albumverzió is hallható rajta.

„Ami a különlegességét és új ízét adja a kiadványnak, hogy két olyan felvétel is helyet kapott rajta, amelyek korábban kiadatlanok voltak. Az egyik címe "Helyreigazítás", a másik pedig "A remény figyel". Ezeket a dalokat a későbbiekben hanghordozón nem kívánjuk megjelentetni, csak az Ugyanúgy középlemezen fognak szerepelni” - hangsúlyozta az énekes.

Ákos az InfoRádiónak elmondta, hogy a Még egyszer 2016-os turnéja Londonban indul május elsején, ide elsősorban a londoni magyarokat várják.

„Hosszú esztendők óta visszajárunk a helyszínre, mindig fantasztikus, forró hangulatú előadásokat adhatunk. Izgalmas számomra az is, hogy május elsején a turné első előadásán egy klubhelyiség típusú koncertteremben játszunk és alig egy hónappal később a felvidéki Nagymegyeren pedig egy olyan szabadtéri helyszínen lépünk fel, ahová több tízezer embert várnak a szervezők. Ilyen kontrasztokat is megélhet az ember a turnézás során” - jegyezte meg Ákos.

Ákos: Indul a turné, jön az új sláger

Hozzáfűzte: nagyon sok meghívást kapnak, az elmúlt 10-15 évben a legnagyobb fesztiválok fellépői voltak.

„A fesztiválszervezők részéről rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy ha minket meghívnak egy fesztiválra, akkor a fesztiválközönség mellett megjelenik egy másik közönségcsoport is, akiknek jelentős része talán nem is menne el a fesztiválra, hanem a mi koncertünk vonzza őket oda. Ez nagy bók, pozitív visszajelzés a közönségtől és a szervezőktől is. Számos rendezvény évről évre visszahív bennünket, így játszunk idén újra Békéscsabán és Velencén, illetve Kisvárdán is. Olyan helyszínekre is eljutunk, mint Diósgyőr, ahol korábban nem játszottunk. Nagy adósság, hogy az utóbbi években az előadásunkkal nem jutottunk el a határon túli magyarsághoz a Félsziget-fellépés kivételével. Négy éve nem jártunk ilyen nagyszabású előadással sem Erdélyben, sem a Felvidéken és most több ilyen előadásra is lesz lehetőségünk” - mondta Ákos.

Az énekes azt is megosztotta az InfoRádióval, hogy kiemelt koncertjük a december 17-i fellépés lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ezzel zárul a turné, a koncertek mellett pedig áprilisban és májusban Ákos a kecskeméti Katona József Színházban is fellép Krúdy-estjével.

„Szigeti Gábor, irodalom- és színháztörténész barátommal 2008-ban rögzítettünk egy hangoskönyvet, és azóta kisebb megszakításokkal ebből élő felolvasóestek is létrejönnek. Már a 45. előadásnál járunk, általában Budapesten, az Andante borpatikában és kisebb-nagyobb vidéki helyszíneken lépünk fel. Nagyon élvezem ezeket a megnyilvánulási lehetőségeket, mert nemcsak nagy koncertszínpadokon, nagy technikai támogatottsággal és látvánnyal lehet fellépni, hanem intimebb, kisebb színpadokon is. Az előadásunkat felújítottuk február végén a borpatikában, ennek sikerén felbuzdulva elhatároztuk, hogy talán ismét találunk rá időt és módot, hogy újra felléphessünk vele. Cseke Péter kecskeméti igazgató úr hallotta hírét az elindulásnak és meghívott minket a kecskeméti színház kamaraszínházába. Nagyon várjuk ezt az előadást, mert színházi körülmények között ritkán tudtuk ezt a kis felolvasóestet bemutatni” - hangsúlyozta Kovács Ákos, énekes-dalszerző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×