eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Indul a nyuszi expressz - Hétvégi programajánló

Változatos húsvéti hagyományőrző programok mellett nyuszi expressz, japán képregényes találkozó és retró filmek vetítése is színesíti az ünnepi hétvége kulturális kínálatát.

A Kolompos együttes, Szalóki Ági és Korzenszky Klára családi és gyerekkoncertjeivel, a Garabonciás gólyalábasaival, valamint hagyományőrző húsvéti kézműves foglalkozásokkal, állatsimogatóval és pónilovaglással is készül a húsvéti hétvégére szombaton neoreneszánsz kertjében a Várkert Bazár. Vasárnap az ünnepi rendezvénysorozat a Citadellán folytatódik, ahol a húsvéti kirakodóvásár és táncház keretében fellép az Alba Régia Táncegyüttes és a Galiba Zenekar, majd az Alma Flamenca és Dario Piga produkció után a Vujicsics együttes zárja a programot.

Az egész hétvégén át tart a III. Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárnál, ahol a bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, és más húsvéti fogásokat kóstolhatják végig az érdeklődők, de kézműves foglalkozások, bárány- és nyuszisimogató, koncertek és főzőverseny is szerepel a programok között.

Vasárnap ér véget a Karinthy Színház Purim Fesztiválja, ahol szombaton a Kaposvári Csiky Gergely Színház a Shylock, a Gólem Színház a Szakácskönyv a túlélésért, a Spinoza Színház pedig a Herzl című előadással vendégszerepel, majd vasárnap Besh o Drom koncert zárja a rendezvényt.

Szintén Húsvét Vasárnap délelőtt a Müpában a Fonó Zenekar tart ünnepi matinét, míg a Budapest Music Centerban Hajós András és a Modern Art Orchestra interaktív családi dalszerző műhelyét folytatja ZeneHajó címmel.

Húsvét hétfőn a Nyugati pályaudvarról ismét kifut a Nyuszi Expressz, hogy a Vasúttörténeti parkba vigye utasait, ahol kincskereső játék, húsvéti állatfarm kézműves foglalkozások és más családi programok várják az érdeklődőket.

Hétfő este a Fonó Budai Zeneházban a Buda Folk Band és a Csángálló Zenekar tart locsolóbált, míg a Marczibányi téri Művelődési Központban a Kaláka koncertezik.

Budapesten kívül a Szentendrei skanzen idén is vasárnap és hétfőn készül ünnepi eseményekkel. A falusi húsvétot megidéző gazdag hagyományőrző programok mellett bárányszépségverseny, meseelőadás és az ünnep titkait feltáró gyerektúra is gazdagítja a kínálatot.

Kevésbé az ünnephez kapcsolódó esemény, de a japán rajzfilmek és képregények, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelői is ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap gyűlnek össze a Hungexpo területén a tavaszi MondoCon találkozóra, ahol a szokásos beöltözős verseny, társasjátékok, Csillagok háborúja szereplők felvonulása és könyvújdonságok is szerepelnek a kínálatban.

A filmkedvelők számára a Bem Mozi kínál csemegéket. Ma és vasárnap a Brad Pitt Double Feature keretében a Blöff és a Harcosok klubja tekinthető meg egy jegy áráét, míg szombaton a Paul Thomas Anderson retrospektív vetítés részeként a Boogie Nights-ot vetítik újra. Hétfőn pedig a Mad Max Double Feature keretei között a Mel Gibson főszereplésével készült posztapokaliptikus akciófilm-sorozat I. és II. részét vetítik eredeti kópiáról. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban eközben szombaton folytatódik a Coen fivérek filmjeiből válogató sorozat a 2003-as Kegyetlen bánásmód című vígjátékkal.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×