Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rekordot döntenek a nők a Tribeca Filmfesztiválon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rekordszámú női rendező filmjét vetítik az áprilisi New York-i Tribeca Filmfesztiválon.

A fesztivál szervezői szerdán a mustra programjában szereplő filmek felét, a versenykategóriákban látható alkotásokat ismertették, a további részleteket pedig a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

A tribecafilm.com honlapon olvasható közlemény szerint a filmek harmadát nők rendezték. A kifejezetten a női filmesek számára alapított Nora Ephron-díjra pedig 12 női rendező és forgatókönyvíró esélyes.

A Tribecán 32 ország 101 alkotását vetítik, ezek között több tucatnyi világpremier lesz. Először láthatja a közönség a Madly című, szerelmes történetekből álló nemzetközi filmantológiát, amelynek rendezői között van Gael García Bernal és Mia Wasikowska is.

Ugyancsak a nemzetközi filmmustrán debütál a celebvilágot szatirikusan bemutató Nerdland című korhatáros animációs film, a humorista Demetri Martin rendezői bemutatkozása, a Dean, valamint Bill és Turner Ross koncert-dokumentumfilmje, a Contemporary Color.

A fesztiválon a Kristen Stewart és Nicolas Hoult főszereplésével forgatott Equals című disztópiát és Tom Hiddleston High-Rise című új filmjét szintén műsorra tűzik.

A 12 napos 15. Tribeca Filmfesztivál, amelynek társalapítója Robert De Niro, április 13-án nyílik meg Andrew Rossi dokumentumfilmjével. A First Monday in May című alkotás a New York-i Metropolitan Múzeum tavalyi, rendkívül népszerű, Kína: Tükörországban című kiállításáról szól, amely a hagyományos kínai öltözködési kultúra nemzetközi divatra gyakorolt hatását mutatta be.