Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Oscar új lökést adhat a Saul fiának a mozikban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már több mint 170 ezren látták a Saul fiát a magyar mozikban, ez az elmúlt öt év legnézettebb magyar filmje - mondta a magyar forgalmazó, a Mozinet Kft. ügyvezetője. Az Oscar-díj után most újra nagyobb nézőszám-emelkedéssel számolnak.

"Jelenleg 176 ezer néző látta Magyarországon a filmet. Az elmúlt 5 évben nem volt olyan film, amelyet többen nézték volna meg" - mondta Böszörményi Gábor, a Mozinet Kft. ügyvezetője az InfoRádiónak.

Hozzátette: a film folyamatosan műsoron van, körülbelül 40 mozi vetíti most is. Azt remélik, hogy az Oscar-díj miatt felveszik a műsorukra azok a mozik is, amelyeken nincs most műsoron, és esetleg egy-két olyan helyre is eljut, ahol még nem vetítették, bár ilyen mozi nagyon kevés lehet, hiszen több mint száz moziban láthatták eddig a nézők.

"Biztosan sokan megnézik még, lesznek olyanok is, akik újra látni szeretnék majd. Most rengeteget foglalkoznak a filmmel, az Oscar nagy lökést ad a filmről való információáramlásnak a médiában, és talán új nézőkhöz is eljuttathatja a filmet" - fogalmazott a Mozinet Kft. ügyvezetője.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, hogy a multiplexekben vagy a művészmozikban nézik meg az emberek inkább a filmet, azt válaszolta, hogy vegyesen, mindkét típusú moziban sokan megnézték már a filmet.

"A legutóbbi statisztikák szerint tavaly az art-mozikban a legnépszerűbb film a Saul fia volt, pedig az art-mozikban is vetítenek úgymond kommersz filmeket. Vannak olyan városok, ahol egyszerre vetítik a multiplexek és a művészmozik is, és mindkét helyen megtalálja a közönség" - mondta Böszörményi Gábor az InfoRádiónak.

Hanganyag: Seres Gerda