Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezek a filmek tetszettek legjobban az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két Oscar-jelölt film, a Spotlight - Egy nyomozás részletei és A nagy dobás forgatókönyve kapta az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) fődíjait.

A Los Angelesben és New Yorkban párhuzamosan megrendezett szombati ceremónián a legjobb eredeti forgatókönyv díját a Spotlight alkotói, Josh Singer és Tom McCarthy vehették át. A film a Boston Globe azon újságíróinak nyomozását mutatja be, akik katolikus papok szexuális molesztálási ügyeit tárták fel.

A rendező-forgatókönyvíró Tom McCarthy elmondta, hogy a filmben ábrázolt riporterek és szerkesztők, valamint a történeteiket megosztó áldozatok közreműködése nélkül nem tudták volna elkészíteni a produkciót. Köszönetet mondott a színészeknek és alkotótársának, Singernek, továbbá a stúdiónak, amely hagyta, hogy olyan filmet forgasson, amilyet szerette volna.

A 2008-as pénzügyi váláság hátterével foglalkozó A nagy dobás című film írói, Charles Randolph és Adam McKay a legjobb adaptált forgatókönyv díját nyerték el. A rendező McKay és társ-forgatókönyvírója Michael Lewis The Big Short című könyve nyomán írták a szkriptet. A díjat Los Angelesben átvevő McKay megemlékezett azokról a milliókról, akik a pénzügyi válság miatt veszítették el otthonukat.

A forgatókönyvírók céhe számos televíziós kategóriában is kiosztotta elismeréseit. A drámasorozatok mezőnyében a Mad Men - Reklámőrültek népes írócsapata lett a győztes. A vígjátékszériáknál pedig Az alelnök írógárdáját jutalmazták.

Az új sorozatok közül a Mr. Robot forgatókönyvíróinak jutott a díj. A National Geographic csatornán futó Saits & Strangers, továbbá az FX csatornán sugárzott Fargo írói is díjazottak lettek. A Better Call Saul Uno című epizódjának és a Szilícium-völgy Sand Hill Shuffle című része szintén díjat kapott forgatókönyvéért.