Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mi változik a Radnóti Színházban?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fiatal rendezők és női alkotók is szerepet kapnak a jövőben a Radnóti Színházban, de a darabválasztásban a korábbi értékek és az irodalmi igényesség marad a meghatározó - mondta el Kováts Adél, a teátrum új vezetője az M1 aktuális csatornán kedden.

A február elsejével hivatalba lépett igazgató azt hangsúlyozta, hogy egy színházat elsősorban a vezetők ízlése és világnézete határoz meg, amely a darab- és az alkotótársak kiválasztásában egyaránt megnyilvánul majd.

További újdonság lesz az is, hogy több fiatal alkotó kap majd lehetőséget a színházban, mások mellett Kovács D. Dániel és ifj. Vidnyánszky Attila is rendez majd Valló Péter főrendező mellett, de Alföldi Róbert is dolgozik majd visszatérő vendégként a társulattal.

Az új igazgató beszélt arról is, hogy vezetése alatt a női alkotóknak hangsúlyosabb szerepet szán, ezért egyebek mellett törekedni fog arra is, hogy több írónő darabját bemutathassák. Hozzátette: ezzel erősebben megjelenhet a társadalmat foglalkoztató témák női aspektusa.

Kováts Adél elmondta: Csató Kata rendezésében idén egy új gyerekdarab próbái is megkezdődnek, valamint Michael Ende Ofélia árnyszínháza című novellája alapján is készül egy előadás, amely az ifjúság mellett minden korosztály számára hordoz értékes üzenetet.

Kováts Adél színművészt a Fővárosi Közgyűlés azután választotta meg a Radnóti Színház új ügyvezető igazgatójának, hogy Bálint András 30 év után nem pályázott újra a vezetői posztra. Az új igazgató megbízása február elsejétől öt évre szól.