eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Pálinkák versenyeztek Ongán

Száraz próbát is tartottak kuriózumként a hetedik alkalommal megrendezett ongai pálinkaversenyen, a legjobb italok készítői ma vehetik át jutalmukat, a Quintessence Pálinkaverseny fővédnökségét ezúttal Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta fel - közölték a szervezők.

A tájékoztatás szerint az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett, hetedik alkalommal megrendezett pálinkaversenyre rekordszámú nevezés érkezett, Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1132 mintával.

A pálinkákat, párlatokat magyar, osztrák és román szakértők bírálták el, újdonság volt az úgynevezett "száraz próba", a kiürült pohár vizsgálata, amely eddig még sehol nem volt része a bírálatoknak. Ez is azt a célt szolgálta, hogy minél többféle szempont vizsgálata alapján, a lehető legtöbb szűrőn megtalálva dőljenek el a helyezések.

A zsűri döntése alapján arany oklevelet 125, ezüst oklevelet 276 míg bronz oklevelet 305 pálinka és párlat kapott, míg 45 pálinkát nagyaranyéremmel díjaztak.

A nagyaranyérmes pálinkák közül a társadalmi zsűri tagjai pénteken este választják ki a közönségdíjas pálinkát, Kövér László a pálinkaverseny fővédnöke megnyitóját követően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×