eur:
392.81
usd:
367.91
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elhunyt Ettore Scola, olasz filmrendező

Elhunyt Ettore Scola. Az olasz filmrendezőt és forgatókönyvírót 84 évesen, kedden késő éjjel érte a halál egy római kórházban, ahova vasárnap vitték be - közli az MTI.

Scola talán legemlékezetesebb és legnagyszerűbb, de mindenképpen "legkitüntetettebb" alkotása a római nyomortelepen játszódó Csúfak és gonoszak című tragikomédia. A filmért 1976-ban elnyerte a legjobb rendező-díjat a Cannes-i filmfesziválon.

Ugyancsak jelentős alkotásai még az Egy különleges nap és A család című filmek, melyeket Oscar-díjra is jelöltek.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök a halálhír hallatán azonnal internetes üzenetben méltatta az olasz filmművészet egyik utolsó legnagyobbját. Mint írta, Scola egyedülállón tudott belelátni az olasz társadalomba, halálával hatalmas űrt hagy maga után az olasz kultúrában.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×