eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már nincs jegy a Bowie-emlékkoncertre

Elkelt minden jegy arra a koncertre, amelyen eredetileg David Bowie énekelt volna, de halála után a legendás zenész munkássága előtt tisztelgő emlékkoncertté alakították az eseményt.

A rendezvény tervét hétfőn reggel jelentették be, alig néhány órával azelőtt, hogy menedzsere nyilvánosságra hozta a zenész halálhírét. A koncertet fél éve szervező Michael Dorf szerint "szomorú véletlen" Bowie halálának és a koncert bejelentésének egybeesése.

A március 31-i, Carnegie Hallbeli koncerten olyan művészek lépnek fel, akikre nagy hatással volt a sokoldalú brit előadó, többek között Cindy Lauper popénekes, Perry Farrell rockzenész, Bettye Lavette soulénekes és Robyn Hitchcock rockzenész. A shown megjelenik Tony Visconti is, aki éveken át volt Bowie menedzsere.

A brit legenda titokban tartotta 18 hónapon át tartó rákbetegségét. Pénteken, 69. születésnapján jelent meg új, Blackstar című albuma. A zenész nemcsak a zenei életre, hanem a színházra és a divatra is nagy hatással bírt az évtizedek során. A jelenleg New York-ban futó Lazarus című musical zenéjét is ő írta.

A darab rendezője, Ivo van Hove elmondta, Bowie súlyos betegen is annyit dolgozott, amennyit csak tudott. "Igen intenzív időszak volt, mert időnként nagyon beteg volt és kezelésekre járt, de ahányszor csak tudott, eljött a próbákra" - nyilatkozta a rendező a Times magazinnak.

Van Hove nem beszélhetett a zenész betegségéről. "A végén már nagyon törékeny volt testileg, nem szellemileg. A Lazarus decemberi premierjén a színpadon kapott taps után Bowie-nak le kellett ülnie, de már egy új musical készítését javasolta. Úgy éreztem, nem a halállal harcol, hanem az életért. Tovább akart élni" - nyilatkozta a rendező.

Mick Jagger, aki 1985-ben Dancing in the Street címmel készített Bowie-val közös dalt, közleményben emlékezett meg David Bowie-ról. "David mindig inspirációt jelentett és az igazi eredetiséget jelentette a számomra. Munkájában csodálatos módon szemtelen volt. Olyan sok jó időszakunk volt együtt. A barátom volt. Sohasem fogom elfelejteni" - írta a Rolling Stones frontembere. Maga a zenekar is kiadott közleményt, "sokkolta és mélyen elszomorította" őket a halálhír.

Elton John Instagram-oldalán posztolt képet David Bowie-ról. "Még mindig sokkban vagyok. Sohasem hittem volna, hogy ez eljön. Õszinte részvétem Imannak és a családnak. Csodálatos élet volt. Csodálatos karrier" - írta a kép mellé Elton John.

"Itt, az E Streetnél érezzük David Bowie veszteségének nagyságát" - írta a Twitteren Bruce Springsteen. Bowie "mindig változott, és egy lépéssel előre járt, kiválósága pedig erre inspirált mindenkit" - méltatta a zenészt Springsteen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×