eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Így emlékeznek meg Zsigmond Vilmos haláláról Amerikában

Több amerikai lap is megemlékezett Zsigmond Vilmos haláláról, a január 1-jén elhunyt Oscar-díjas operatőrről méltatást közölt többek között a Los Angeles Times, a Rolling Stone és a Hollywood Reporter is.

A Los Angeles Times, a Rolling Stone magazin, a The Hollywood Reporter, a The Huffington Post is méltatja a kaliforniai Big Sur régióban meghalt magyar operatőrt.

A Los Angeles Times telefoninterjúban szólaltatta meg az Oscar-díjas művész üzlettársát, Yuri Neymant, aki Zsigmond feleségétől tudta meg a halálhírt. Neyman hosszasan méltatta, hogy milyen nagy hatással volt a magyar operatőr a filmiparra. "Új stílust fedezett fel és dolgozott ki az Egyesült Államokban és a független filmkészítésben. Teljesen új hangon szólalt meg, megtanította az embereket, hogy másként gondolkodjanak és másként nézzék a világot" - fogalmazott az üzlettárs-barát. Hozzátette, hogy Zsigmond Vilmos - még mielőtt díjakat nyert volna - független filmesként is kivételes alkotóművész volt.

A The Hollywood Reporter mesternek nevezi az elhunyt művészt, s Hollywood egyik legbefolyásosabb, legnagyobb hatású operatőrjeként említi. A lap idézi Steve Postert, az Operatőrök Nemzetközi Szervezetének elnökét, aki megjegyzi, hogy Zsigmondot 2003-ban a céh tagjai minden idők tíz legnagyobb hatású operatőrjének választották. "Az egyik legnagyobb tiszteletben álló tagunk volt, inspirált és támogatott sokunkat. Mindannyian tudtuk, milyen óriás volt ő" - fogalmazott Poster.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×