eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar film is indul a januári szerb filmfesztiválon

A szerb filmek mellett magyar, bolgár, kínai, orosz és mexikói filmeket is bemutatnak a kilencedik Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválon január 22. és 27. között - olvasható Emir Kusturica szerb filmrendező fesztiváljának honlapján.

A legfőbb díjakért - az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért - tizenhét film indul. Magyarországot Borbás Dávid Wartburg című rövidfilmje képviseli. Az alkotás egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit kísérli meg felidézni: két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsi.

Az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri dönt, azt azonban egyelőre nem közölték, hogy kik alkotják a bizottságot. Díjazzák a legjobb operatőrt is. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjat - amelyet az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el - két szakember ítéli oda.

A filmvetítések mellett az utóbbi évek legjobb filmjeinek készítői előadásokat is tartanak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×