eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Törőcsik Mari: "a szeretetbe kicsit belehal az ember!"

Gálával ünnepelte hétfőn Törőcsik Marit a 80. születésnapján a Nemzeti Színház. A színművészt telt ház ünnepelte. Törőcsik Mari megköszönte a Nemzeti Színház igazgatójának, Vidnyánszky Attilának, hogy az egyik korábbi direktort, Jordán Tamást kérte fel az est megrendezésére. Cikkünkben Törőcsik Mari teljes beszédét olvashatják, illetve meg is hallgathatják.

"Én azért kértem ezt a fotelt ide, csak már elfelejtettem, hogy kitől, mert amikor Jordán Tamás a 70-dik születésnapomat csinálta, akkor volt egy karosszék, mellette és mögötte elegáns székeken ültek a fiaim, lányaim, unokáim. Egyik oldalamon Blaskó Péter ült, a másikon Molnár Piroska, és így sorra... Nagyanyja voltam a Rudolf Petinek. Azt gondoltam, hogy most is sokan vannak. Hiszen akkor nem tudott itt lenni Cserhalmi Gyuri, ő is volt a fiam. Sokan. De valahogy ez elmaradt, úgyhogy maradt a fotel. De én abba nem ülök bele. Lehet, hogy majd igen, mert elfáradok. Az igazság az, hogy a szeretetbe kicsit belehal az ember. Szombaton a szülőfalumban voltam. Hihetetlen. Hihetetlen, amikor megérzem, ha szeretnek. Annyira nem szeretek színésznős lenni. Újabban, anyám azt mondta, hogy körülbelül tízéves koromig nem láttak sírni, akármi történt, kikaptam, elvonultam, én most ötpercenként tudok sírni. Ezért bocsássanak meg nekem. Köszönöm, hogy ilyen sokan vannak. Ez jólesik nekem. Az is, hogy nem lehetett már jegyet kapni erre. Mindenkinek köszönöm, aki itt fellépett, és az én kedvemért szerepelt. Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm. Mindenkinek. Köszönöm Jordán Tamásnak, aki vette a fáradtságot és megint megcsinálta ezt az estét, és megint megcsinálta velem ezt a szép kis interjút (nevetés). Azonkívül, hol az igazgató úr? Vidnyánszky igazgató úr hol van? Végül is, ezt az estét, maga az igazgatóm, ugyebár? Most csak egy van, mindig egy van. Ezt az estét, tréfán kívül, magának köszönhetem, maga akarta, hogy engem ezen az estén ünnepeljenek. Külön nagyvonalú gesztus, ezt meg kell, hogy mondjam, hogy fölkérte az előző igazgatómat, hogy csinálja meg, ezt is köszönöm magának. (taps). Mindjárt befejezem. Egypáran tudom, hogy nem tudtak eljönni, mert nem kaptam jegyet, tőlem is kértek. El szeretném mondani, hogy a Nemzet Színészei közül nem tudott itt lenni Máthé Erzsi, Psota Irén, Berek Kati és Király Levente. Három nevet említenék még, akik hiányoznak még nekem ezen az estén: Tarr Béla, Alföldi Róbert és Esterházy Péter. Köszönöm, hogy meghallgattak."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×