eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ismét a One Direction az év előadója

Idén is a One Direction nyerte el az év előadója címet az Amerikai Zenei Díjak (AMAs) vasárnap éjszakai Los Angeles-i átadóján, ahol Celine Dion a párizsi terrortámadás áldozatainak emlékére énekelt.

A One Direction emellett a legjobb pop-rock formációnak járó díjat is megszerezte az este folyamán. A brit fiúbanda egyik tagja, Louis Tomlinson a színpadon állva úgy fogalmazott: az elismerés bizonyítéka annak, milyen hihetetlenül lelkes rajongóik vannak.

A legtöbb idei jelölést összeszedő Taylor Swiftet három kategóriában díjazták. A 25 éves amerikai énekesnő nyerte el az 1989 című lemezével az év pop/rock albumáért, Blank Space című felvételével pedig az év daláért járó Amerikai Zenei Díjat, továbbá átvehette a legjobb felnőtt kortárs előadónak járó elismerést is.

A vasárnapi gálán Nicki Minaj lett az év rap/hip-hop előadója, valamint a The Pinkprint című korongjával megszerezte a kategória legjobb albumának járó díjat is.

"Találjátok meg a saját hangotokat és a céljaitokat, mielőtt túl késő lenne" - üzente a rajongóinak a köszönetnyilvánítás után a 32 éves amerikai rapper.

Az év legjobb zenei együttműködéséért zajló versenyből a legtöbb szavazattal Justin Bieber Where Are U Now című dala került ki győztesen, amelyben közreműködőként vállalt szerepet Skrillex és Diplo. A Billboard magazin vasárnap jelentette be, hogy a kanadai származású énekes új albuma, a Purpose a sikerlista első helyén debütál hétfőn, miután 649 ezer példány fogyott a korongból, megelőzve ezzel a One Direction Made In the A.M. című lemezét is.

A pop/rock kategóriában a legjobb férfi előadó Ed Sheeran brit énekes-dalszerző, a legjobb női előadó pedig Ariana Grande lett. "Azt hiszem, sokkal tartozom a nagymamámnak" - fogalmazott olasz akcentussal az énekesnő.

A férfi countryzenészek közül a legtöbb szavazatot Luke Bryan szerezte meg, míg a legjobb női előadó Carrie Underwood lett. A soul/R&B kategóriában Rihanna és a The Weeknd térhetett haza a legjobbaknak járó elismerésekkel, utóbbi elnyerte a legnépszerűbb soul/R&B lemez elismerését is a Beauty Behind the Madness című albumával.

Emellett díjat nyert az alternatív rock kategóriában a Fall Out Boy, a latin zene előadói közül Enrique Iglesias, az elektromos tánczenei kategóriában pedig Calvin Harris. A filmzenei mezőnyben a Tökéletes hang 2. zenéje diadalmaskodott.

A háromórás gálán más produkciók mellett nagy sikert aratott Celine Dion fellépése, aki a párizsi terrortámadás áldozatainak emléke előtt tisztelegve elénekelte Edith Piaf Hymne a L'Amour című dalát. A hatalmas tapsot kiváltó előadás elején a kanadai énekesnő mögött az Eiffel-torony kivetített képe volt látható.

Az Amerikai Zenei Díjak győzteseit online szavazással választják ki a rajongók. A Los Angeles-i gála házigazdája Jennifer Lopez énekes-színésznő volt, a ceremóniát élőben sugározta az ABC csatorna. Az eseményen levetítették a decemberben moziba kerülő új Star Wars-film egy részletét is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×