eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A British Museum kincsei is megtalálhatók a Google virtuális múzeumában

A londoni British Museum csütörtökön bejelentette, hogy gyűjteményének mintegy 4500 darabja megtekinthető az interneten a Google Kulturális Intézetének segítségével.

Első lépésben a múzeum két kiállításának, A fáraók utáni kor hitélete Egyiptomban című és a kelta kultúrát bemutató tárlatnak az anyagát nézhetik meg az internetezők a g.co/britishmuseum honlapon.

A Google Kulturális Intézet célja a kulturális örökség megőrzése és online elérhetővé tétele. 2011-es alapítása óta az intézménynek mintegy 800 partnere van a világ 60 országában, és már mintegy 500 ezer műkincs ismerhető meg a virtuális múzeumban. Digitalizálták már a Holt-tengeri tekercseket, a jeruzsálemi Jad Vasem emlékközpont archívumát is.

Az intézet virtuális múzeumában az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum anyaga is megtalálható, az Iparművészeti Múzeumban pedig 2013. október óta virtuális sétát is tehetnek az internethasználók.

A Google technológiájának segítségével virtuálisan barangolni is lehet a kiállítótermekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×