eur:
394.45
usd:
369.74
bux:
65181.65
2024. április 19. péntek Emma

Verses-zenés sanzonest a száz éve született Edith Piaf emlékére

Milord, Himnusz a szerelemhez, Nem bánok semmit sem - néhány dal Edith Piaf dalai közül, amelyek jövő pénteken hangzanak el a Budapest Kongresszusi Központban. A verses-zenés sanzonesttel a világ egyik legnagyobb hatású énekesnője születésének 100. évfordulója előtt tisztelegnek.

A koncerten közkedvelt Piaf-dalokkal és kevésbé ismert melódiákkal idézik fel az 1963-ban elhunyt, mindössze 47 évet élt legendás sanzonénekes drámai fordulatokkal teli életét, örömeit és bánatait, sikereit és kudarcait.

"Egy nő kiáll a színpadra, egyszerű fekete ruhában, kicsi és törékeny. Megszólal a zene és a francia dal a lélekig hatol. Csak a nekrológokból és tanulmányokból tudhatjuk meg, hogy magáról énekelt. Õ volt Edith Piaf" - írták a szervezők a programajánlóban.

Csákányi Eszter, Kútvölgyi Erzsébet, Kárász Eszter és Falusi Mariann e különleges hangú művésznek állít emléket november 13-án. A műsorban francia nyelven hangzik el - többek között - a Padam, Padam..., a Mon manége á moi, a Milord, a Johnny, valamint a La Valse de l'amour című szerzemény. Magyarul szólal meg a Rózsaszínű élet, a Harmonikás, a Himnusz a szerelemhez, az Uram, a Bravo a bohócnak és a Nem bánok semmit sem című dal.

A duettek közül a Hulló falevelek/Autumn leaves (angolul és franciául), illetve a Mire jó a szerelem?/Á quoi ca sert l'amour? (magyarul és franciául) hangzik el. Utóbbi sanzont görög származású férjével, Théo Sarapóval énekelte, akihez 46 évesen, már nagybetegen ment feleségül.

A koncerten közreműködik Wagner-Puskás Péter (harmonika, zongora), Veér Csongor (hegedű), Nemes Janó (kalarinét, szaxofon, fuvola), Hudák Zsófia (nagybőgő) és Kovács Norbert (dob).

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×