eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

MMA-közgyűlés - Megszavazták az alapszabály módosítására vonatkozó előterjesztést

Társadalmi Tanácsadó Testület létrehozását és az alapszabály módosítását célzó előterjesztést is elfogadtak az MMA csütörtöki közgyűlésén.

A testület létrehozása azért indokolt, mert "leendő tagjai révén az MMA közéleti szerepvállalása is erősíthető lenne" - olvasható az előterjesztésben. A legalább öt és legfeljebb kilenc főből álló testület tagjai tudományos, társadalmi, gazdasági vagy közigazgatási területen kiemelkedő szakértelemmel rendelkező személyek lehetnének, akik tiszteletdíjban nem részesülhetnek.

A tagokat az MMA elnökének javaslatára az MMA elnöksége titkos szavazás útján 3 évre választja, a tagok egyszer újraválaszthatóak. A Társadalmi Tanácsadó Testület stratégiai, véleményformáló testület, amely önálló döntési joggal nem ruházható fel.

Az alapszabály módosítására vonatkozó előterjesztés szerint "az MMA bizottságainak általános működési tapasztalatai, ülésezési rendje, valamint a tárgyalt ügyek ciklikusságára tekintettel indokolt, hogy a jelenleg negyedévenkénti beszámolók nagyobb időintervallumonként történjenek". Mint olvasható, ez elősegítené azt a törekvést, hogy a bizottságok általánosságban már lezárt ügyekről adhatnának számot az elnökség és a közgyűlés felé.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×