Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Brigitte Bardot 80 évesen sem gondol a nyugdíjra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magas kora ellenére sem akar hallani a nyugdíjba vonulásról a 80. évét vasárnap betöltő Brigitte Bardot filmlegenda, Franciaország legismertebb állatvédője.

"A nyugdíj szörnyű, az ember csak unatkozik. Nem szabad az életben passzívnak lenni, valami jót kell tenni" - fogalmazott Bardot hét év óta első tévéinterjújában.

Az egykori színésznő ezért továbbra is aktívan foglalkozik alapítványával, amelyet 1986-ban hozott létre az állatok védelmére. "Az alapítvány az életem, ennek révén még hosszú ideig fog hallani rólam a világ" - mondta el Bardot, aki mintegy ötven filmben szerepelt, mielőtt negyven évvel ezelőtt visszavonult a szórakoztatóipar világából.

A harcias aktivista még két fontos célt szeretne elérni az állatvédelem terén: egyrészt a muuzulmánok és a zsidók által Franciaországban is életben tartott rituális állatölés hagyományának betiltását, másrészt a lóvágóhidak bezárását. Francois Hollande-ot, Franciaország államfőjét Bardot arra kérte, születésnapi ajándékként teljesítse ezeket a kívánságait.

A 2012-es választáson azonban Brigitte Bardot nem Hollande-ot, hanem Marine Le Pent támogatta, aki szintén a vallási előírások szerint zajló rituális állatölések ellen szállt síkra. Az exdíva a France 2 köztévé kedd esti műsorában is politikai szimpátiájáról biztosította a Nemzeti Front vezetőjét.

Bardot hazugnak nevezte Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy volt államfőket, mert fűt-fát megígértek neki az állatvédelmet illetően, de semmit sem adtak. A jelenlegi, szocialista elnökről, Francois Hollande-ról azonban azt mondta, hogy ő "meglehetősen nyitott" az általa felvetett kérdésekre.