Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Dr. Lala lett a legjobb dokumentumfilm az Opuzen Film Festivalon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Dr. Lala című film elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat az augusztus 18. és 23. között Horvátországban megrendezett nemzetközi 4. Opuzen Film Festivalon.

A fesztiválra dokumentumfilm kategóriában 435 filmet neveztek, ebből 24 filmet mutattak be.

Az alkotókkal a helyszínen készült interjút és a Dr. Lala vetítéséről, illetve az azt követő nagysikerű közönségtalálkozóról készült összefoglalót a HRT, a Horvát Televízió is a műsorára tűzte - közölte a produkció hétfőn az MTI-vel.

A filmet a jövőben többek között a Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a Magyar Televízióban láthatják az érdeklődők.

Balogh Lászlót, vagyis Dr. Lalát egy harminc évvel ezelőtti műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően ismerhette meg az ország, azóta bohócdoktorként rendszeresen járja a kórházakat, hogy felvidítsa a sokszor gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeket. A másfél éven keresztül készült dokumentumfilmben Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét és hivatásának történetét ismerheti meg a közönség.

A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült, Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be.

A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője David Javori, a Művészetek Palotájában bemutatott, Mi Padre című koncert és lemez alkotója.