eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar film az Opuzen Film Fesztivál hivatalos programjában

A Balogh László bohócdoktor hivatásáról készült Dr. Lala című dokumentumfilm egyedüli magyar alkotásként került be a horvátországi opuzeni filmfesztivál hivatalos programjába, a 435 nevezett munkából a legjobb 24 közé.

Dr. Lalát egy harminc évvel ezelőtti műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően ismerhette meg az ország, azóta bohócdoktorként rendszeresen járja a kórházakat, hogy felvidítsa a sokszor gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeket. A másfél éven keresztül készült dokumentumfilmben Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét és hivatásának történetét ismerheti meg a közönség - közölte a produkció az MTI-vel.

A film Halász Glória második egészestés munkája, a rendezőnek, a Váci Börtönszínház tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be. A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője pedig David Javori.

Az augusztus 18. és 23. között Opuzen városában zajló seregszemlén egészestés, dokumentum-, rövidfilm és animációs kategóriákban oszt díjakat a nemzetközi zsűri, emellett kihirdetnek sajtó és közönségdíjas munkákat is, a Human Rights különdíjat pedig az emberi jogok és az esélyegyelőség témakörét legjobban bemutató film veheti majd át.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×