eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A U2 albuma is bekerül az amerikai Kongresszusi Könyvtárba

A U2 The Joshua Tree című klasszikus albuma és egy keresztényrock-album is bekerül az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb zenei felvételeket őrző nyilvántartásába.

A Kongresszusi Könyvtár 2000-ben létrehozott Nemzeti Lemeznyilvántartása (National Recording Registry) évente 25 "kulturálisan, történelmileg és esztétikailag jelentős felvétellel" bővül. Manapság már mintegy 400 lemezt őriz a nyilvántartás.

Idén a U2 albuma mellett a kiválasztott lemezek között van továbbá a Creedence Clearwater Revival Fortunate Son című albuma, az Everly Brothers Cathy's Clown című kislemeze és Linda Ronstadt Heart Like a Wheel című albuma.

A U2 1987-ben megjelent albumát, amelyen olyan nagysikerű slágerek vannak mint a Where the Streets Have no Name, vagy a With or Without You, azután választották be a nemzeti nyilvántartásba, hogy számtalan jelölést kapott a könnyűzene kedvelőitől.

Larry Norman 1972-ben kiadott Only Visiting this Planet című albuma az első keresztényrock-album, amelyet nemzeti nyilvántartásba vettek.

Matthew Barton kurátor arra hívta fel a figyelmet, hogy a U2 hangzásvilága, bár nem kifejezetten vallásos, hatással van a keresztény rockra is egyes templomokban olyan számaival, mint például az I Still Haven't Found What I'm Looking For című.

A U2 beválasztott lemezénél egy évtizeddel korábban volt népszerű Linda Ronstadt, aki "segített meghatározni a musicalek korát. Ronstadt ízlésformáló volt, aki keverte a korai rock és country zenét - magyarázta Barton.

Ronstadt nagysikerű számát a When Will I Be Loved címűt Phil Everly, az Everly Brothers ifjabb tagja írta. A testvérek Cathy's Clown kislemezével most együtt kerül be a nyilvántartásba Ronstadt Heart Like a Wheel című, 1974-ben kiadott albuma.

Az idén kiválasztott 25 lemezfelvétel legrégebbike a The Laughing Song című lemez, amely az első afroamerikai énekes, George Washington Johnson dalát rögzíti valamikor 1896-ból. A legfrisebb felvétel Jeff Buckley előadásában Leonard Cohen Hallelujah című dala, amelyet 1994-ben rögzítettek.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×