eur:
393.28
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az éhezők viadalának folytatása tovább hasít

Tovább menetelt az észak-amerikai mozikasszáknál Az éhezők viadala: Futótűz című akciófilm, amelyre a hálaadás napi hosszú hétvégén összesen 110 millió dollárért (több mint 24 milliárd forintért) váltottak jegyet.

A produkció minden idők legjobb novemberi premierhétvégéjét futotta a múlt hétvégén 161,1 millió dollárral. A magyar mozikban is látható produkciót máris az év legnagyobb kasszasikerei között emlegetik.

Az éhezők viadala-filmsorozat Suzanne Collins nagy sikerű regényei nyomán készül. A történetben egy olyan társadalmat ábrázolt az írónő, amelyben a zsarnoki hatalom gyerekeket küld élet-halál harcba egymás ellen, és a viadalokat élő adásban közvetítik. A film főszerepét az Oscar-díjas Jennifer Lawrence alakítja.

A sorozat bevezető része, amelyet Gary Ross rendezett, kasszasiker lett, már 2012. márciusi premierhétvégéjén 152,5 millió dollárt keresett és végül Észak-Amerikában összesen 408 millió dollárra rúgott a jegybevétele. A második epizód rendezését Francis Lawrence vette át, a produkció költségvetését pedig megduplázták.

A szerda óta tartó hálaadás napi hosszú hétvége második legnagyobb jegybevételét a Disney új produkciója, a Jégvarázs érte el. A magyar mozikban csütörtöktől látható családi animációra 93 millió dollárért váltottak jegyet az öt nap alatt az Egyesült Államokban és Kanadában.

Ezzel mindkét film megdöntötte a hálaadás napi hosszú hétvége eddigi bevételi rekordját, amelyet 2001-ben a Harry Potter és a bölcsek köve állított fel 82,4 millió dollárral. A hosszúhétvége összbevétele is rekordot döntött: a tavalyi 290 millió dollár után idén mintegy 294 millió dollárt hagytak a nézők a mozikasszáknál az öt nap alatt.

A hosszú hétvége harmadik legnagyobb bevételét a Marvel-képregényből készült Thor: Sötét világ című film érte el 15,5 millió dolláros jegyeladással.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×