Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az éhezők viadalának folytatása tovább hasít

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tovább menetelt az észak-amerikai mozikasszáknál Az éhezők viadala: Futótűz című akciófilm, amelyre a hálaadás napi hosszú hétvégén összesen 110 millió dollárért (több mint 24 milliárd forintért) váltottak jegyet.

A produkció minden idők legjobb novemberi premierhétvégéjét futotta a múlt hétvégén 161,1 millió dollárral. A magyar mozikban is látható produkciót máris az év legnagyobb kasszasikerei között emlegetik.

Az éhezők viadala-filmsorozat Suzanne Collins nagy sikerű regényei nyomán készül. A történetben egy olyan társadalmat ábrázolt az írónő, amelyben a zsarnoki hatalom gyerekeket küld élet-halál harcba egymás ellen, és a viadalokat élő adásban közvetítik. A film főszerepét az Oscar-díjas Jennifer Lawrence alakítja.

A sorozat bevezető része, amelyet Gary Ross rendezett, kasszasiker lett, már 2012. márciusi premierhétvégéjén 152,5 millió dollárt keresett és végül Észak-Amerikában összesen 408 millió dollárra rúgott a jegybevétele. A második epizód rendezését Francis Lawrence vette át, a produkció költségvetését pedig megduplázták.

A szerda óta tartó hálaadás napi hosszú hétvége második legnagyobb jegybevételét a Disney új produkciója, a Jégvarázs érte el. A magyar mozikban csütörtöktől látható családi animációra 93 millió dollárért váltottak jegyet az öt nap alatt az Egyesült Államokban és Kanadában.

Ezzel mindkét film megdöntötte a hálaadás napi hosszú hétvége eddigi bevételi rekordját, amelyet 2001-ben a Harry Potter és a bölcsek köve állított fel 82,4 millió dollárral. A hosszúhétvége összbevétele is rekordot döntött: a tavalyi 290 millió dollár után idén mintegy 294 millió dollárt hagytak a nézők a mozikasszáknál az öt nap alatt.

A hosszú hétvége harmadik legnagyobb bevételét a Marvel-képregényből készült Thor: Sötét világ című film érte el 15,5 millió dolláros jegyeladással.