Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karthago: ingyenes koncert karácsonyra a Petőfi Csarnokban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ingyenes koncertet ad december 21-én a Karthago a Petőfi Csarnokban.

Huszonnyolc évvel ezelőtt, 1985-ben a Karthago nyitotta meg a Petőfi Csarnokot, 1990-ben pedig 7500 fős közönség előtt adott koncertet, ami azóta is a hely szabadtéri nézőrekordja - szerepel a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

"A Karthago sikere többek között abban áll, hogy nem törekszünk a mennyiségre: szeretünk inkább kevesebb, de igazán minőségi koncertet adni" - idézte a kommüniké Szigeti Ferencet, a Karthago alapítóját, gitárosát. A zenekarvezető elmondta, hogy a december 21-i koncerten a Karthago az ismert slágerek (Apáink útján, A pénz, Az áruló) mellett régen hallott dalokat is előad.

A Karthago első koncertjét a jelenleg is létező felállásban 1979. szeptember 13-án Pakson adta. Szigeti Ferenc mellett Takáts Tamás énekel, Gidófalvy Attila billentyűs hangszereken játszik és gitározik, Kiss Zoltán Zéró basszusgitározik és Kocsándi Miklós dobol. Az ötös kisebb-nagyobb szünetekkel azóta is együtt játszik. Az 1981-ben megjelent első lemez 178 ezer példányban fogyott el, a csapat zenei stílusát az elsősorban Amerikában népszerű, úgynevezett west coast együttesekhez (Journey, Foreigner, Boston) szokás hasonlítani.

A Karthago az 1980-as évek elején nemcsak Magyarországon, hanem Ausztriában is rendkívül népszerű volt; a Requiem című dal győzött a villachi fesztiválon, a Teldec kiadó két lemezt is megjelentetett tőlük.

A formáció jövőre ünnepli 35. születésnapját, ennek felvezetése lesz a december 21-i koncert. A szervezők tájékoztatása szerint az ünnepi alkalomhoz a Petőfi Csarnok karácsonyi hangulathoz illő dekorációkkal is hozzájárul, emellett gasztronómiai különlegességekkel is várják a rajongókat.