Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét hasít a Monty Python társulat - Újrakezdés nyugdíjasan

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újra összeáll a legendás Monty Python társulat, legalábbis minden valószínűség szerint ezt jelentik be csütörtökön.

Újra összeáll a legendás Monty Python társulat, legalábbis minden valószínűség szerint ezt jelenti be csütörtöki sajtótájékoztatóján az eredetileg hat fős csapat még élő öt tagja: John Cleese (74), Terry Gilliam (72), Terry Jones (71), Eric Idle (70) és Michael Palin (70). A kultikus művekké lett 45 epizódos Monty Python repülő cirkusza tévésorozat, a Gyalog galopp és Brian élete megalkotói közül mindenki elmúlt már 70 esztendős, a legidősebb úr John Cleese 74 éves. A humoruk viszont biztosan nem kopott meg.

Az új produkció hírét már napokkal ezelőtt megszellőztette a brit bulvársajtó, majd maga Terry Jones erősítette meg nyilatkozatával, hogy nagy dobásra készülnek. Azt mondta a BBC-nek: "Újra összeállunk egy show erejéig, így igaz. Nagyon izgatott vagyok, remélem egy zsák pénzt fogunk keresni, ki szeretném végre fizetni a jelzáloghitelemet."

Az abszurd humorú, tabudöntögető és olykor megbotránkozást keltő csapat legutóbbi jelentős közös munkája a 30 esztendővel ezelőtti Az élet értelme című film, amivel a Cannes-i filmfesztiválon elnyerték a zsűri különdíját is. Közösen utoljára 1998-ban, vagyis 15 esztendővel ezelőtt jelentek meg az Aspen-i Fesztiválon. Az elmúlt évtizedeknek az öt színész-komikus egyéni karrierjét építgeti, kisebb-nagyobb szerepekkel tűnnek fel, a 2012-es Londoni olimpia záróünnepségén például Eric Ilde adta elő a Brian élete című film záródalát.

A csütörtöki - várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó - sajtótájékoztatót élőben közvetít a Sky News brit hírtelevízió.


{{video:http://youtube.com/v/NcHdF1eHhgc}}