Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy évtizede szórakoztat a Momentán Társulat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
10 éves a Momentán Társulat, amely az improvizációs színház több műfajával várja az érdeklődőket november 3.-ától 12-ig az Ó utcai IMPRO Házban. A jubileumi programról Kiskovács Attila társulati tag beszélt az InfoRádiónak.

Kiskovács Attila elmondta, egy évtizede még csak a barátaiknak adták elő műsorszámaikat, most pedig a társulat közeledik az ezredik előadásához.

Legfőbb inspirációjuk, hogy az improvizációs színház világa folyamatosan változik, mindig van egy új műfaj, amit kipróbálhatnak.

"A Rögvest című előadásunkból indultunk, ami show-jellegű és játékok sorozata, utána egy előadást csináltunk F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal, ahol kapcsolati témákat tettünk egy-egy előadás középpontjába." - emlékezett vissza Kiskovács Attila. Tíz éves fennállásuk alatt hét műfajt vittek színpadra. "Van olyan előadásunk, hogy egy egybefüggő történet folyik egy egész estén át és van úgy, hogy versenyzünk impro játékokban, és a közönség szavaz." - tette hozzá a társulat tagja.

A társulat nehezen találta meg állandó helyét, az Ó utcai IMPRO Ház megnyitása előtt - ahol már a harmadik évadot kezdik meg - többek között a Komédiumban és a Dürer Kertben tartották előadásaikat.

November 12.-éig mindennap más-más előadást mutatnak be a közönségnek, az elmúlt tíz év összes általuk játszott improvizációs formáját körüljárva. Kiskovács Attila kiemelte, olyan előadásokat is műsorra tűznek majd, amiket már régóta nem játszanak.

 "Volt egy gyermek előadásunk Mini néven, ahol gyerekek ötleteire improvizáltunk egy mesét. Most azt találtuk ki, hogy egy felnőtt Minit fogunk csinálni." - mondta a Momentán tagja.

A Nulladik óra és az Ütközet című műsorok mellett november 11-én, a társulat születésnapján pedig egy klasszikus Rögvest előadást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Hanganyag: Fehér Anna Magda