eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elhunyt a népszerű kémregényszerző

Elhunyt 83 éves korában Gérard de Villiers francia író, kémregények népszerű szerzője, akinek művei világszerte sok millió példányban keltek el.

Ügyvédjének pénteki tájékoztatása szerint az írót előző nap érte a halál Párizsban.

Gérard de Villiers ügynöksorozatában (Son Altesse Sérénissime - SAS) kétszáz kémregény jelent meg az elmúlt fél évszázad folyamán, a történetekből átlagosan 200 ezer kelt el darabonként. Az író híres figurája az elszegényedett osztrák hercegből az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA ügynökévé lett Malko Linge volt. A regények a világpolitika éppen aktuális tűzfészkeiben játszódtak.

A szerzőnél felesége tájékoztatása szerint májusban hasnyálmirigyrákot állapítottak meg orvosai, az 1929. december 8-án született író azonban betegsége ellenére is aktív maradt. Utolsó, 200. műve nemrég jelent meg La Vengeance du Kremlin (A Kreml bosszúja) címmel.

A pályáját oknyomozó újságíróként kezdő Gérard de Villiers az ismert színműíró és filmes Jacques Deval fiaként született, a de Villers valójában a művészneve volt.

Igen termékeny szerző volt, évente négy-öt kötete jelent meg. Sokan ponyvaregényírónak könyvelték el, voltak, akik reakciósnak, macsónak vagy épp rasszistának nevezték. A siker azonban az ő oldalán állt: maga az író se tudta pontosan, hány könyvét adták el első, 1965-ben megjelent és Isztambulban játszódó műve megjelenése óta. "Világszerte úgy 120-150 milliót" - mondta egy alkalommal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×