eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tűzfalra kerül az Aranycsapat

Az aranycsapat 1953-as londoni 6:3-as magyar győzelmét festik a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalára a mérkőzés 60. évfordulójának tiszteletére.

Ezer négyzetméteren három hét alatt 400 liter festék felhasználásával készíti el a Neopaint Works alkotócsoport a monumentális falfestményt a budapesti tűzfalra, az ünnepélyes átadót október közepére tervezik - adták hírül közleményben a szervezők.

A terveket és a kivitelezést a művészcsoport végzi, korabeli plakátok és fotók felhasználásával.

Ebben az évben a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 program keretein belül hét tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén. Ezek közül eddig három munka készült el: a Klauzál tér Dob utca-Csányi utca sarkán lévő tűzfal újult meg, a Király utcában "A legpestibb utca" dekorációja került fel a falra, az Akácfa utcában pedig a Mesterségek anno című falfestményt lehet látni.

A Neopaint Works művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását tűzte napirendre a TűzfalRehab akcióterv égisze alatt. A projekt a kortárs köztéri képzőművészet, az urban art eszközeivel kívánja felszámolni a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×