Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Glória, a kéttonnás víziló Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Oroszlánok, tigrisek és egy kéttonnás víziló is szerepel az Eötvös Cirkusz Budapesten turnézó idei programjában, de az ősz folyamán egy Monte-Carlóban díjazott világszínvonalú elefántszám is ellátogat a Fővárosi Nagycirkuszba.

Az állatszámoké a főszerep az Eötvös Cikrusz Gran Fiesta 2013 című műsorában, amely még három hétvégén át az újpalotai bevásárlóközpont szomszédságában vendégeskedik. A műsor fő attrakciója Glória, a kéttonnás víziló, de mellette különleges nagymacskákkal is lehet találkozni.

A nagymacskák mellett hat pej ló, pónilovak, tevék, lámák és a 101 kiskutyát idéző dalmaták is ellepik a porondot. Az állatszámokon túl légi akrobaták, egyensúlyozó művészek is közreműködnek, köztük az Eötvös családból Adrienn keleti elemeket is tartalmazó hulahopp számmal, Lóránd népszerű zsonglőrszámával vesz részt a produkcióban, amely október közepéig még Pesterzsébeten, Csepelen és Nagytétényben is látható lesz a helyi nagyáruházak mellett.

Magyarország egyik legrangosabb és legnagyobb utazó cirkusza a patinás Richter család által igazgatott Magyar Nemzeti Cirkusz, amely ezen a hétvégén Győrben, majd Mosonmagyaróváron turnézik "Varázslat a porondon" című 2013-as műsorával. Látványos produkciókból itt sincs hiány, 10 oroszlán, olasz zenebohócok és Szandra, az Indiai elefánt mellett ifja Richter József igazgató lovas produkciói is szerepelnek a műsorban.

A Fővárosi Nagycirkusz október 5-én tartja új bemutatóját. Az univerzum fényei névre keresztelt új műsor világszáma a Caselli család négy elefántot felvonultató produkciója, amely tavaly a monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál nagydíját is elnyerte. Emellett a kubai Havanna csoport a nagycirkuszban még sosem látott légtornász számmal készül, de magyar előadók is fellépnek, mint a Trió Sárközi zsonglőrcsoport vagy Nagy Molnár Dávid illuzionista. A premiert október 5-én nagyszabású cirkuszparádé előzi meg, melynek keretében a nagycirkusztól a Hősök teréig tartó felvonuláson is bemutatkoznak az új műsor szereplői.