Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Alföldi Róbert is rendez a Radnóti Színházban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Mohácsi-testvérek, Mohácsi István és János darabjának premierjével indul a bemutatók sora a budapesti Radnóti Színházban, ahol a 2013/2014-es évadban Alföldi Róbert is rendezni fog.

Az új évadban négy bemutatót tartanak, az első, a Nemzetközi sikerre való tekintet premierjét október 27-én tartják Mohácsi János rendezésében. Az előadásban az egész társulat részt vesz - olvasható a Radnóti Színház hétfői évadnyitó társulati üléséről az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A második premier Ibsen Hedda Gabler című műve lesz Valló Péter rendezésében december 22-én, a címszerepet Petrik Andrea alakítja. Arthur Schnitzler Anatol és a nők című darabjának bemutatója Bálint András rendezésében 2014. március 2-án lesz, a főszerepeket a társulathoz újonnan csatlakozó Pál András és Schneider Zoltán játsszák.

Alföldi Róbert Csehov Platonovját fogja rendezni, a premier időpontja 2014. május 11.

A tájékoztatás szerint folytatódik Krizsó Szilvia Libikóka című sorozata az új évadban, az október 30-i előadás két vendége Závada Pál író és Kulka János színművész lesz. A teátrumban új sorozat is indul Irodallam címmel, amelynek keretében Dinyés Dániel zeneszerző a Radnóti Színház színészeivel készít önálló esteket az irodalom és a zene kapcsolatáról.

A társulathoz Pál András mellett Andrusko Marcella is csatlakozott, valamint a kaposvári egyetem hallgatója, Móga Piroska is a Radnótiban tölti gyakorlatát.

A teátrum szeptember 14-én a Bukaresti Nemzeti Színházban lép fel a Vágyvillamos című darabbal, majd a színház jelen lesz az Évadnyitó színházi korzón az Andrássy úton szeptember 22-én. Két nappal korábban a hagyományos évadnyitó programmal, a Színház hátulról című rendezvénnyel várják az érdeklődőket.