Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Negyedmillió dzsesszkedvelő Montreux-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Negyedmillió látogatót fogadott a 47. montreux-i dzsesszfesztivál, az első, amelyet az alapító Claude Nobs halála óta tartottak. A fellépők között volt Prince és Leonard Cohen, a koncertek javarésze teltházzal ment, jövőre japán estet is tartanak.

A szervezők vasárnap esti tájékoztatása szerint a Stravinsky Auditórium, amelyben Prince és Leonard Cohen mellett többek közt Sting is fellépett, 11 estén telt meg teljesen. A fizetős programok mellett az ingyenes események iránt is nagy volt az érdeklődés a 18 nap alatt - derült ki a fesztivál új vezetője, Mathieu Jaton és csapata közleményéből.

A világhírű fesztivál idei költségvetése a tavalyinál hárommillióval több, 25 millió svájci frank (hozzávetőleg hatmilliárd forint) volt.

A város és a szervezők megemlékeztek a januárban elhunyt Claude Nobsról: pénteken utcát neveztek el róla. Mostantól a montreux-i Grand Rue és a Royal Plaza közötti hozzávetőleg 500 méteres útszakasz az Avenue Claude Nobs nevet viseli.

A szervezők közleményből kiderült, jövőre július 4. és 19. között rendezik meg a fesztivált. A fellépők neve ugyan még nem ismert, annyi azonban már kiszivárgott, hogy a Svájc és a Japán közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel jövőre esedékes 150. évfordulója alkalmából a fesztiválon japán estet tartanak majd. Montreux-ben már korábban is vendégeskedtek japán dzsesszelőadók, többek közt a szaxofonos Vatanabe Szadao.