eur:
394.05
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A nagy füzet hatással volt a nézőkre

Érezni lehetett a csehországi vetítésen, hogy "A nagy füzet" igazán nagy hatással volt a nézőkre - mondta az InfoRádiónak Molnár Piroska, színművész, aki Szász János új alkotásának egyik főszerepét, a nagymamát játssza.

Molnár Piroska már évek óta ismerte Agota Kristof regényeit, ugyanis az írónő hangja volt, abban a dokumentumfilmben, amelyet a Duna Tv készített. A színművésznő érdeklődését felkeltette az írónő munkássága, és mire részt vett a filmválogatásán az összes magyarul kapható művét olvasta.

Az írónő nem az anyanyelvén, hanem franciául írta regényeit, szinte tőmondatokban. A nyelvi hiányosságokból fakad az a stílus, amely az írónő védjegyévé vált. A színésznő által alakított nagymama alakja kezdetben szigorú és kemény, azonban hozzátette, hogy olyan karakter, aki szeretné megóvni a gyerekeket, és tudja, hogy a túlélés a legfontosabb. A gyerekkel szembeni szigorúsága is ebből adódik.

A film és regény közötti különbségről annyit árult el a színművésznő, hogy Száz János nem megfilmesíteni akarta a könyvet, hanem megpróbálta a regény élményét filmben megfogalmazni.

A filmsikerét már a bemutatón lehetett érezni. Molnár Piroska elmesélte, hogy a mellette ülő indiai újságíró a vetítés után könnyes szemmel fordult hozzá gratulálni.



Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×