eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Turnéra indul Ákos

Veled utazom címmel új maxit jelentetett meg Ákos. Az énekes, akinek kiadványa nyolc változatban tartalmazza a dalt, hamarosan nyolcállomásos turnéra indul, ősszel pedig a Művészetek Palotájában lép fel.

Ákos elmondta, hogy április 24-én indul a 2084 című turné, amely a tavaly kiadott albumra épülő és 2012-ben néhányszor már előadott szintis műsor hangvételét viszi tovább. Az első állomás a Pécsi Egyetemi Napokon lesz, de a zenész fellép Londonban és Brüsszelben is.

A Veled utazom című szám szerepelt a 2084 című anyagon, az albumverzió mellett a maxira most felkerült a tavaly decemberi Aréna-koncerten rögzített élő változat, Pejtsik Péter vonószenekari átirata, Lepés Gábor, Moldvai Márk és Szakos Krisztián remixei, valamint Ákos maga is készített egy mixet.

Ákos kitért arra, hogy a Veled utazomhoz elsősorban internetes letöltéssel lehet hozzájutni, de a rajongók számára 500 példányban CD-t is forgalmaznak. A dalhoz klip is készült, a képi anyagot ehhez szintén a tavalyi Aréna-koncerten forgatták.

Az énekes dalszerzőnek húsz évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg első szólólemeze Karcolatok címmel. Az évforduló alkalmából Ákos és csapata akusztikus változatban fogja előadni a régi anyagot, november 16-án és 17-én a Művészetek Palotájában. A dupla koncertre két-két nap alatt elővételben valamennyi jegy elkelt. Már biztos, hogy ősszel a debreceni Kölcsey Központban is lesz előadás.

"A Karcolatok-koncertekre összeáll az a csapat, amelyikkel tíz évvel ezelőtt az Andante című akusztikus műsort játszottuk. Kékkői Zalán fog gitározni, Fekete Tibor Samu basszusgitározik, Szakos Krisztián gitározik és billentyűzik, Bánfalvi Sándor dobol, a hangszerelésért is felelős Lepés Gábor pedig szintetizátoron játszik" - fejtette ki Ákos.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×