eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ákos és metál a Sziget nulladik napján

Ákos egész estés nagykoncertjével és metálnappal várja ma, a nulladik napon a Sziget fesztivál a látogatókat. A hétfő éjjel végzett mérések szerint a környéken lakóknak nem kell aggódniuk, a fesztivál zajszintje nem haladta meg a megengedett határértéket.

Gerendai Károly főszervező azt mondta, az idei fesztiválon problémát okozhatott volna, hogy sok színpad helye megváltozott, illetve, hogy a hőségben másképpen terjed a hang, de végül rendben volt a zaj szintje.

A rendezvényen úgynevezett limiterekkel szabályozzák a zenét, így az a szerkezetnek köszönhetően nem lehet hangosabb a megengedettnél - fűzte hozzá.

A 20. Sziget fesztivál zajszintjét három kerületben, a III.-ban, a XIII.-ban és a IV.-ben mérték több helyszínen; a zaj sehol nem lépte túl a megengedett határértéket.

Millei Lajos, a mérést végző igazságügyi szakértő elmondta, hogy a szabályok értelmében éjjel 55 decibel, nappal pedig 65 decibel a megengedett érték; a méréseket egy hatóságilag hitelesített géppel végezték.

A fesztivál egyébként ma Ákos egész estés nagykoncertjével és metálnappal kezdődik.

Ákos, aki a fesztivál történetében első alkalommal lép színpadra önálló produkcióval, legjobb dalaiból ad "szintirockos" hangszerelésű válogatást a nagyszínpado. A 20 órakor kezdődő koncertre néhány meglepetés-feldolgozással is készül, valamint őszre tervezett új stúdióalbumáról is bemutat két friss dalt.

A Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon ma 14 órától metálnapot tartanak, amelyen a magyar Superbutt, a norvég Dimmu Borgir, az olasz Lacuna Coil, a svéd Hammerfall, a portugál Moonspell és az amerikai Ignite játszik.

A nulladik napon a Porondszínház is megnyílik a közönség előtt: 18.30-tól a Békéscsabai Jókai Színház előadásában, Fekete Péter rendezésében a La Mancha lovagja című musicalt láthatják az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×