eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mona Lisa gumicukorkából

Gumicukorból mintáz klasszikus festményeket és sztárportrékat egy amerikai művész.

Kristen Cumings egyebek közt Leonardo da Vinci Mona Lisáját "cukrozta meg", ötven óra alatt elkészült, a színes cukordarabokból vagy 12 ezret emésztett fel Gioconda.

A 39 éves Cumings hasonlóan édes és rugalmas portrét készített Harry Potter varázslóinasról, da Vincién kívül többek közt Van Gogh művei is szerepelnek repertoárjában. Immár nem az aprólékos cukorrakosgatás miatti görnyedezést tartja a legnehezebbnek munkájában, hanem megállni, hogy ne egye meg az összes alapanyagot, mivel igencsak édesszájú.

A képekkel egyre gyorsabban elkészül, kezdetben még 200 óra kellett egy-egy műhöz. Ugyanakkor meglehetősen fárasztó a gumicukros alkotási mód, és egy-egy kép között egy hónap pihenést engedélyez magának - adta hírül a brit Metro újság.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×